Skip to content

De laatste twee duels van de achtste finale KNVB Beker komen er deze donderdagavond aan. Om 18:45 uur speelt NEC tegen Fortuna Sittard en om 21:00 uur ontvangt VVV-Venlo de mannen van Go Ahead Eagles.

KNVB Beker achtste finales

KNVB Beker achtste finales

De vorige zes duels in deze ronde van het nationale bekertoernooi kende geen verrassingen. Ajax, PSV, Feyenoord en Vitesse – de bovenste vier van de Eredivisie – schaarden zich bij de laatste acht. AZ verloor met 1-0 van Ajax en daarmee komt een einde aan een mooie reeks van jaren waarin minstens de kwartfinale werd gehaald.

Ook NEC naar kwartfinales?

NEC krijgt de kans om als tweede eerste divisionist tot de kwartfinale van de KNVB Beker door te dringen. Excelsior slaagde daar dinsdag in tegen MVV, ook een club uit de eerste divisie. De vier duels in de volgende ronde van de KNVB Beker staan 9 tot en met 11 februari 2021 op het programma.

NEC – Fortuna Sittard: beker welkom potje

NEC staat zesde in de eerste divisie en heeft dus volop zicht op deelname aan de nacompetitie. Fortuna Sittard is de nummer elf in de stand van de Eredivisie en heeft al een geruststellende buffer van 9 punten richting de degradatiezone. Kortom, voor beide teams is het bekerduel een welkom potje, het is niet zo dat ze de focus volledig op de competitie moeten richten. NEC won vier van de laatste zes ontmoetingen en verloor er een (totale saldo 17-8), maar sinds eind 2018 hebben ze elkaar niet meer getroffen.

VVV-Venlo – Go Ahead Eagles: goals

De nummer 14 van de eredivisie, VVV dus, krijgt bezoek van de nummer vijf van de divisie daaronder. De Eagles uit Deventer maken een sterke periode mee en haalden uit de laatste zes speelronden 16 punten, met een doelsaldo van 12-2.

Het is een kleine vijf jaar geleden dat deze twee tegen elkaar speelden, sindsdien houden ze zich op in verschillende competities. Voor wat het waard is: Go Ahead Eagles won drie van de laatste zes confrontaties, VVV-Venlo twee. In acht van de laatste negen bekerwedstrijden van VVV vielen er minstens drie treffers. Bij de Eagles was dat het geval bij zes van de laatste zeven bekerwedstrijden.

Voorspellingen beker

VVV noteert bij Toto 2.25 voor de winst, gelijkspel 3.65 en winst Go Ahead Eagles 3.00. De weddenschap ‘Over 2,5 goals’ noteert 1,87 en is gezien het recente bekerverleden van het tweetal de moeite waard.

Fortuna Sittard is @2.18 favoriet in het duel tegen NEC. Een inzet op een zege van NEC levert 3.05 x de inleg op.

Back To Top