Skip to content

Zondag om 14:30 uur staan FC Groningen en Vitesse tegenover elkaar in de Euroborg. De thuisploeg staat op plek vijftien met 21 punten uit 20 speelronden, de gasten bekleden plek vijf met dertig punten en is een van de zes ploegen die in het kalenderjaar 2019 nog geen zege heeft behaald.

FC Groningen – Vitesse Eredivisie

De Grunnegers lijken de weg omhoog in te slaan en behaalden uit de laatste zes speelronden acht punten. Geen enorm aantal, maar houden ze dit gemiddelde vast, dan zal Groningen zich gestaag uit de degradatiezone weten te hijsen.

Vitesse heeft in dezelfde periode ook acht punten gehaald en da’s juist weer te weinig om in de subtop te blijven bivakkeren. Vooral uit wil het momenteel niet vlotten met de parel van Gelderland, want de vorige zes tripjes leverden maar tien punten op en een doelsaldo van min drie.

Wat onderlinge duels betreft trok Vitesse in de afgelopen jaren vaker aan het lange eind: vier zeges tegenover een nederlaag. Het doelsaldo van die matches is bij elkaar opgeteld 15-7 in Arnhems voordeel. In zes van de laatste zeven confrontaties maakte Vitesse minstens twee goals tegen de mannen uit het hoge noorden.

Leonid Slutsky maakt nog geen indruk

Zo langzaamaan ontstaat rond Vitesse-trainer Leonid Slutsky het beeld dat het een aardige gast is, altijd goed voor een kwinkslag en anekdote, maar dat hij zijn ploeg niet op weet te jagen tot grootse en vooral ook consistente prestaties. En dit weekend wordt het hem wat lastiger gemaakt doordat hij de vaste waarden op links moet missen: Alexander Büttner en Bryan Linssen. De oplossing ligt voor de hand, namelijk Max Clark als linksback en de van een schorsing terugkerende Navarone Foor op de linkervleugel.

Bryan Linssen baalt

Bryan Linssen, topscorer van Vitesse, heeft in interviews zijn ongenoegen laten horen over het spelpeil van de club. “Ik ben gefrustreerd, ons voetbal lijkt gewoon nergens op”, zo zegt hij eerlijk. “Dat we niet goed voetballen, begint een structureel probleem te worden.” Thomas Bruns is door Vitesse uitgeleend aan FC Groningen en hij weet als geen ander hoe momenteel de sfeer is in Arnhem. “Vitesse worstelt een beetje, hè? Natuurlijk zie ik kansen”, zo wrijft hij zich in de handen.

Voorspellen Groningen – Vitesse

Wedden op Eredivisie voetbal? Inzetten op winst FC Groningen levert je 2.55 x je inleg op, gelijkspel noteert 3.40 en Vitesse 2.70. We tippen dat beide teams gaan scoren op 1.66.

Back To Top