Skip to content

Zondag speelt sc Heerenveen – NAC in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie. Voor NAC is het de aller, aller, allerlaatste kans om te proberen van de laatste plek af te komen. De marge richting nummer zeventien Excelsior is vijf punten. Nummer elf Heerenveen is wel zo ongeveer klaar met het seizoen en kan Europese tickets vergeten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

sc Heerenveen – NAC Eredivisie zondag

Dat er niks meer te bereiken valt is een gevoel dat de Friezen al een paar weken lijkt te verlammen. Uit de vorige zes eredivisiewedstrijden werden vijf punten gehaald en in die periode werd alleen thuis gewonnen van Excelsior. NAC Breda heeft eveneens uit de vorige zes duels vijf punten gepeurd, te weinig om omhoog te kunnen kijken, maar kan nog wat hoop putten uit de eveneens belabberde periode waarin Excelsior zit. De Rotterdammers pakten de vorige zes speelronden maar één puntje.

Strohalmpje

Ook wat recente resultaten versus sc Heerenveen betreft kunnen NAC-fans nog wel een strohalm vinden om zich aan vast te klampen. Weliswaar werden drie van de vorige zes onderlinge duels verloren, maar daar staan twee zeges tegenover en een beter doelsaldo van 6-7. De zes meest recente confrontaties in het Abe Lenstra Stadion leverden dezelfde verdeling op, maar met een nog zuiniger doelsaldo van 4-2. Dat is een heel opmerkelijke goaldroogte (gemiddeld een per wedstrijd), gezien er in de Eredivisie gemiddeld rond de drie goals per match vallen.

1 minuut stilte voor Jan Landman

De spelers van sc Heerenveen hebben een zwarte rouwband om de mouw gestroopt vanwege het overlijden van Jan Landman, een echte clubman die de Friezen gedurende 40 jaar als vrijwilliger met van alles hielp. Hij verwierf daarmee de bijnaam Heer van Heerenveen. Ook komt er vooraf een minuut stilte.

Afscheid NAC Eredivisie

NAC en zijn fans hebben ondertussen een ander afscheid op komst: van de Eredivisie. Want eigenlijk hebben ze de hoop al opgegeven. Volgens Voetbal International is er al een meeting op de agenda gezet, drie dagen na deze wedstrijd, waarin de fans afscheid kunnen nemen van de selectie.

Voorspellingen Heerenveen – NAC

Wedden op Eredivisie? Heerenveen noteert voor de winst 1.61, gelijkspel 4.10 en gokken op winst NAC levert je 5.00 x je inleg op. De bookmakers lijken de weinige goals in de vorige onderlinge duels te negeren en zetten lekkere noteringen op de unders: onder de 3,5 goals noteert 1.65 en onder 2,5 goals 6.00.

Back To Top