Skip to content

Zondag 12 mei om 14:30 uur speelt Ajax – FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena. Hoe reageert de koploper op de bittere uitschakeling in de Champions League?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Doel van Ajax is de landstitel

Dat Ajax vorig weekend ten koste van Willem II de beker won is op geen enkele manier een troost. Het hoofddoel voor dit jaar is en blijft de landstitel. Dat ondertussen de halve finale van de Champions League werd behaald is een onverwachte en sprookjesachtige bijvangst, maar dat kon vooraf niet als realistisch doel worden opgesteld. De titel, daar gaat het om. Die moet voor het eerst sinds 2014 weer naar de hoofdstad komen. Daartoe moeten de komende twee eredivisiewedstrijden gewonnen worden, of anders kan PSV (dat evenveel punten heeft) nog langszij komen.

FC Utrecht weer in top 5 Eredivisie

FC Utrecht staat twee punten voor op nummer zes Heracles Almelo en maakt dus alle kans om voor het vierde jaar op rij in de top vijf te eindigen. Stabiel dus, al was het een onevenwichtig seizoen, want na de winterstop zijn er aanmerkelijk meer punten behaald dan ervoor. Trainer Dick Advocaat zal na de zomer vast wel weer ergens opduiken, maar vooralsnog is dit een geslaagd laatste trucje.

Ajax – FC Utrecht onderling

Utrecht is een tegenstander die door Ajax niet standaard wordt opgerold. De Domstedelingen hebben notoir geen vrees voor Ajax en koesteren een gevoel van rivaliteit dat in de omgekeerde richting eigenlijk amper bestaat. Wel won Ajax drie van de vorige zes onderlinge wedstrijden en verloor het er maar eentje.

Toch is het doelsaldo over die zes partijen redelijk close: 10-7. De vorige zes wedstrijden van Ajax thuis tegen FC Utrecht leidden tot dezelfde verdeling, maar dan met het doelsaldo 13-8. In vijf van die zes duels kwamen beide teams tot scoren.

Weer een cruciale wedstrijd Ajax

Natuurlijk verklaren de Ajaxspelers in koor dat het Champions League drama hen niet zal verhinderen om opgeladen, energiek en gretig het veld op te stappen voor alweer een nieuwe cruciale wedstrijd, ditmaal eentje die (als PSV verliest) de landstitel kan opleveren. “Als we kampioen worden dan is de pijn van de nederlaag tegen Tottenham wel verzacht. Ik denk dat we trots kunnen zijn als we de titel pakken”, zo spreekt captain Matthijs de Ligt.

Voorspellen Ajax – FC Utrecht

Wedden op Eredivisie? De quotering Ajax is 1.14, gelijkspel noteert 8.50 en gokken op winst FC Utrecht levert je 15.00 x je inleg op. De bookmakers zijn verblind door de Europese prestaties van Ajax en verwachten dat Utrecht flink klop krijgt. De +3,5 goals handicap op Utrecht noteert 1.35 en dat komt toch over als een cadeautje. Die sportweddenschap win je dus als FC Utrecht niet met vier of meer goals verschil verliest.

Back To Top