Skip to content

AZ – PSV. Zondag om 14:30 uur komen de nummers vier en twee van de Eredivisie tegen elkaar uit: AZ ontvangt in Alkmaar PSV. De situatie bovenaan de competitie mag bekend zijn voor de volgers. Er zijn nog twee speelronden te gaan en PSV heeft evenveel punten als Ajax, maar een zwakker doelsaldo. AZ staat vierde, kan niet meer hoger eindigen en heeft nummer vijf FC Utrecht op vijf punten gezet.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

AZ – PSV Eredivisie

De Brabanders hebben uit de vorige zes competitieduels dertien punten gehaald en hielden aan de zes laatste optredens buitenshuis elf punten over. AZ Alkmaar heeft van in dezelfde periode acht punten gepakt maar presteert thuis wel sterk door vijf van de vorige zes duels in Alkmaar te winnen. Beide clubs kwamen door de Europese- en bekerperikelen van Ajax een kleine twintig dagen niet in actie. Om de spelers te prikkelen hebben ze wel oefenwedstrijden gespeeld. PSV versloeg Vitesse, AZ denderde over De Graafschap heen.

Onderlinge resultaten

PSV heeft alles zes vorige duels versus AZ gewonnen en als we alle goals bij elkaar optellen ontstaat het saldo 9-18. In eigen huis wisten de Noord-Hollanders zich meer te verweren met twee zeges versus vier nederlagen en een totaal saldo van 12-17. Dat zijn een hoop goals, gemiddeld 4,5 per duel. Ook ontving AZ in de vorige twee thuisduels tegen PSV een rode kaart. Ook opvallend: in de laatste zes thuisduels tegen PSV kwam AZ telkens tot twee goals.

Adam Maher terug op oude honk

Bij AZ is Adam Maher dit seizoen een van de uitblinkers. Hij begon zijn carrière bij AZ, verhuisde toen naar PSV en keerde na diverse omzwervingen weer terug op het oude honk. Bij de (voormalige) international leeft er nog wat oud zeer. “Nu besef ik dat je als voetballer gebaat bent bij goede communicatie en vertrouwen. Dat heb ik gemist bij PSV”, zo vertelt hij. Hij kreeg daar niet zijn favoriete positie toegekend, als aanvallende middenvelder achter de spitsen. Bij AZ Alkmaar is hij wel de onbetwiste spelmaker en in het klassement qua aantal passes staat hij in de Eredivisie op plek vier.

Voorspellingen AZ – PSV

Wedden op Eredivisie? PSV staat voor winst op 1.73, gelijkspel noteert 4.20 en gokken op AZ levert je 4.10 x je inleg op. Dit affiche is al jaren een garantie voor goals en ondanks het gemis van Lozano bij PSV gaat onze tip ook die kant op: over 3,5 goals noteert bij de bookmakers 2.08.

Back To Top