Skip to content

sc Heerenveen – AZ, Eredivisie speelronde 8 | Zondag om 16:45 uur begint Heerenveen tegen AZ. De Friese club staat vierde en heeft na zeven duels zestien punten. AZ, dat zes wedstrijden speelde, staat op plek negen met acht punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

sc Heerenveen – AZ Alkmaar zondag

Inmiddels is duidelijk dat dit echt niet het seizoen van AZ Alkmaar gaat worden. Ja, vorig weekend werd bij de zesde poging eindelijk de eerste eredivisiezege geboekt. Maar de achterstand op Ajax (zeven verliespunten meer) is nu al te groot om nog echt te kunnen beweren, dat de Alkmaarders een rol gaan spelen in de titelrace.

AZ heeft geen grip

En in de Europa League staat AZ weliswaar op zes punten na drie speelronden, maar de uitwedstrijd tegen Real Sociedad maakte pijnlijk duidelijk dat er bij de Noord-Hollanders nog heel, heel veel aan schort. De koploper van de Spaanse competitie kwam tot 28 doelpogingen, een extreem hoog aantal, dus dat het maar 1-0 werd is een compliment voor keeper Marco Bizot. AZ had totaal geen grip op het aanvalstrio van Sociedad. Liefst 24 keer wisten de Spanjaarden een sleutelpas te geven, een voorzet op een speler die daarna kan uithalen op goal.

Het versterkt het beeld dat AZ een soort Ajax-light is: als de ploeg veel balbezit heeft, lekker wat tiki taka kan doen en weinig verdedigend werk hoeft op te knappen, dan lijkt het heel wat. Maar moeten ze zelf achter de bal aanrennen, dan geven er veel spelers niet thuis, of beschikken ze simpelweg niet over de benodigde defensieve tools.

sc Heerenveen laat niet over zich heen lopen

Nu is dus de vraag: wint sc Heerenveen de slag op het middenveld, of kan AZ genoeg grip handhaven om daarmee de druk op het defensieve blok te verlichten? De Friezen lieten tot nu toe niet over zich heen lopen. Driemaal behielden ze een clean sheet, driemaal kregen ze een tegengoal. Alleen tegen Ajax ging het helemaal mis (5-1).

Heerenveen – AZ onderling

AZ won vier van de vorige zes onderlinge duels, Heerenveen twee. Het doelsaldo van die reeks is bij elkaar opgeteld 10-13. In het Abe Lenstra Stadion mocht AZ bij vier van de vorige zes trips met drie punten de bus in en won Heerenveen tweemaal (saldo 12-12).

In acht van de tien vorige uitwedstrijden van AZ in de eredivisie vielen er minstens drie goals. AZ heeft in de vorige zeven duels tegen Heerenveen minstens twee treffers gemaakt.

Voorspelling

Wedden op Eredivisie | Heerenveen staat voor de winst genoteerd op 3.45, gelijkspel op 3.90 en winst AZ noteert 2.05. We zetten in op ‘minder dan 2 goals voor AZ’ op 2.04.

Back To Top