Skip to content

Vandaag om 20:00 uur speelt Go Ahead Eagles in Deventer tegen Heerenveen. Op de Adelaarshorst wordt een nieuw seizoen van de vaderlandse Eredivisie geopend! Ook is het een hernieuwde kennismaking tussen de Eagles en de Eredivisie, want vorig seizoen speelde de club in de Eerste Divisie.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Start Eredivisie met Go Ahead Eagles – Heerenveen

Voormalig international en Feyenoordspeler Kees van Wonderen is de trainer van Go Ahead. Hij zal vermoedelijk starten met onder meer Warner Hahn, Gerrit Nauber, Mats Deijl, Philippe Rommens, Ragnar Oratmangoen en Isac Lidberg. Maar Joris Kramer, Frank Ross en Sam Crowther zijn er vanwege pijntjes en blessures niet bij.

Debutanten sc Heerenveen

Uiteraard zijn er ook aan de kant van sc Heerenveen, dat een flets 2020-2021 meemaakte, de nodige veranderingen. Vier spelers lijken te gaan debuteren bij de Friese club: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Sven van Beek en Filip Stevanovic. Vooralsnog is het duo Veerman en Veerman nog in tact, al wordt er nog wel getrokken aan de jongste van de twee, Joey Veerman. De vraagprijs van de club lijkt echter een struikelblok voor onder meer het geïnteresseerde Feyenoord.

Go Ahead won thuis al 30 jaar niet meer

Het is al dik vier jaar geleden dat deze clubs elkaar troffen en dat hangt natuurlijk samen met het feit dat ze in andere competities uitkwamen. Na maart 2017 gaan we dus eindelijk weer dit affiche meemaken. Voor wat het waard is: Heerenveen won drie van de vorige zes duels en drie keer was het gelijk.

Vorig seizoen ging het met Heerenveen in uitwedstrijden niet geweldig en van de vorige 13 uitduels werden er 12 niet gewonnen. Wel heeft Heerenveen nu 13 potjes op rij niet verloren van de Eagles. In 6 van de vorige 7 ontmoetingen maakten de Friezen minstens twee treffers. Sterker nog: Go Ahead Eagles heeft al 30 jaar niet meer thuis gewonnen van Heerenveen.

De prijs van het succes

Lokale media vonden de voorbereiding van de Eagles maar rommelig en onsamenhangend. Er werd een blik oefenspelers aangetrokken, de kamer van de fysio puilde uit en een groot deel van de uiteindelijke spelersgroep heeft amper wedstrijden gespeeld in de zomer. Dat hangt samen met de prijs die het succes (tweede worden in de KKD) met zich meebracht: 13 spelers vertrokken.

Een van de opvallendste aanwinsten is spits Marc Cardona, die ooit bij FC Barcelona speelde en zelfs in de Champions League een duo vormde met Lionel Messi. Kanttekening: meer dan die 16 minuten heeft hij niet gemaakt voor Barca.

Voorspelling Go Ahead Eagles – sc Heerenveen

Wedden op Eredivisie Go Ahead – Heerenveen: Go Ahead Eagles noteert 2.88 voor de winst, gelijkspel 3.40 en winst Heerenveen 2.43. We tippen Over 2,5 goals met een notering van 1.75 bij de bookmaker.

Back To Top