Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur speelt Ajax in Amsterdam tegen NEC. Het is voor beide ploegen de openingsmatch van het nieuwe eredivisieseizoen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Ajax – NEC Eredivisie zaterdag 14 augustus

Ajax heeft het vizier dit seizoen naast de competitie ook gericht op verlenging van de KNVB beker en overwinteren in de Champions League. Bij NEC liggen de ambities stukken lager: de promovendus uit Nijmegen zal in eerste instantie proberen om afstand te nemen van plek 17 en 18 en zo directe degradatie te ontlopen.

Sinds april 2017 hebben de Amsterdammers en Nijmegenaren elkaar niet meer getroffen. Ajax won vier van de vorige zes onderlinge duels en twee keer was het gelijk. NEC dwong promotie naar de Eredivisie af door in de play-offs driemaal na elkaar toe te slaan: Almere, Roda JC en NAC moesten er aan geloven.

Ajax eerst Lasse Schöne

Door die promotie konden er spelers worden binnen gehengeld die anders hun neus zouden ophalen voor NEC. Zo is verloren zoon Lasse Schöne teruggekeerd in Nijmegen. Aangezien hij in de piekjaren van zijn carrière het shirt van Ajax droeg, willen de Amsterdammers de Deen gaan eren. Hij kwam 286 keer uit voor Ajax en via Genoa en sc Heerenveen is hij nu op 35-jarige leeftijd bezig met vermoedelijk het laatste hoofdstuk van zijn actieve loopbaan.

Verlies Ajax Johan Cruijff schaal deert niet

Ajax kreeg afgelopen weekend tegen PSV een klapje te verwerken: 0-4 voor de Brabanders in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ajax zat nog midden in de voorbereiding, PSV had al wat Europese duels in de benen. Daardoor tilde Ajax-trainer Erik ten Hag niet zo zwaar aan de ruime uitslag. Ook een belangrijke factor was de rode prent voor verdediger Nicolás Tagliafico, die daardoor geschorst is voor de seizoensouverture.

Doel Rogier Meijer is handhaving in Eredivisie

NEC trainer Rogier Meijer behoort tot de nieuwe golf jonge trainers in Europa. 39 jaar is de Cambuur-keuzeheer, en daarmee is hij niet eens de benjamin in Nederland. Sjors Ultee van Fortuna Sittard (34 jaar) en Danny Buijs van FC Groningen (39 jaar) voeren die lijst aan. Nu miljardair Marcel Boekhoorn zich wat nadrukkelijker met NEC bemoeit is Meijer positief over het halen van de doelstelling: “Het doel voor het eerste seizoen is handhaving”.

Voorspelling Ajax – NEC

Ajax noteert bij de bookmakers 1.09, gelijk 10.50 en winst NEC levert 29.00 op. Verwacht je minstens 4 goals van de thuisploeg? Over 3,5 goals voor Ajax staat genoteerd op 2.23.

Back To Top