Skip to content

Eredivisie: Go Ahead Eagles – Heracles Almelo | De ploeg uit Deventer staat na dertien speelronden op plek 13 met 7 punten. De gasten uit Almelo staan elfde en hebben zeven keer gespeeld, eenmaal minder dan Go Ahead.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo

Het gekke is dat Heracles pas tweemaal thuis heeft gespeeld dit Eredivisieseizoen en nu komt er dus alweer een match buitenshuis. Uit die twee eerdere uitwedstrijden pakten de Tukkers een puntje. Dat belooft dus niet heel veel goeds voor deze pot. Go Ahead won en verloor twee van de vier thuisduels tot zover.

Bij de vorige gelegenheid, de 1-2 tegen PSV, vond PSV-trainer Roger Schmidt dat Go Ahead Eagles de sterkste tegenstander tot dan toe dat seizoen was geweest voor de Brabanders.

Absenties Go Ahead

De lijst met absente spelers is best lang bij Go Ahead. Gerrit Nauber, Martijn Berden, Sam Crowther, Frank Ross en Jacob Mulenga zullen we dit weekend niet zien schitteren. Toch hoeft trainer Kees van Wonderen niet zoveel te sleutelen aan de basis van de partij tegen RKC (1-1). Heracles mist Rohat Agca, Mohamed Amissi e Kasper Lunding.

Duelkracht Heracles

De gemiddelde leeftijd van de verwachte basisploegen ligt iets hoger bij Go Ahead Eagles, de gemiddelde lengte is wat hoger bij Heracles Almelo, wat niet per se een voordeel of nadeel is, maar kan helpen bij een speltype gebaseerd op hoge ballen. Sowieso lijkt Heracles het iets te meer van duelkracht te moeten hebben: 56 procent van de luchtduels wordt gewonnen en bij de Eagles is dat 40%. Ook lijkt er wat meer avontuurlijkheid in de ploeg te zitten, want de Tukkers hebben twee keer meer succesvolle dribbels per basisspeler dan Go Ahead.

Eindelijk weer eens winst uit?

Pakken we het staartje van vorig Eredivisie seizoen mee, dan blijkt Heracles al zes uitwedstrijden op rij niet te hebben gewonnen. Nu kan die reeks ten einde komen, zeker als Go Ahead Eagles zoveel kansen blijft verkwanselen. De expected goalswaarde is 11, maar het echte aantal goals is 7. Weinig andere clubs presteren zo ver onder de XG (berekend op basis van hoe groot de kans is dat een doelpoging een goal zou worden).

Wedden op Eredivisie deze zondag? Go Ahead Eagles noteert bij de bookmakers 3.00, gelijkspel 3.50 en winst Heracles 2.32.We tippen minder dan 2 goals voor de thuisploeg @1.45.

Back To Top