Skip to content

Eredivisie | Arjen Robben ging afgelopen weekend in de wedstrijd van FC Groningen tegen PSV, zijn oude club, al na een half uurtje naar de grond. De veteraan ging op zijn rug liggen, bolde die, stak zijn voeten in de lucht en greep naar zijn tenen om zich te rekken – wellicht om kramp tegen te gaan. Hij deed zijn shirt uit, verliet het veld en ging ook gelijk maar, nog voordat de wedstrijd was afgelopen, het stadion uit.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Blessure Arjen Robben einde bij FC Groningen?

De directe aanleiding voor de pijn was een direct duel met PSV-speler Gakpo, waarna Robben verkeerd terecht kwam. Maar wellicht kwam de wedstrijd sowieso te vroeg voor de flankspeler, die in de voorbereiding van FC Groningen al meerdere oefenpartijtjes aan zich voorbij liet gaan omdat hij daar nog niet klaar voor was. Hij moest en zou hier aan de aftrap staan en da’s dus gelukt, maar de vraag is welke prijs hij daarvoor moet betalen.

Padt gelooft in terugkeer

Groningen-trainer Danny Buijs had vernomen dat Robben liesklachten had. “Hij is meteen naar huis gegaan, want om dan nog heel de wedstrijd hier te blijven vanuit frustratie”, aldus Buijs, die maar twee jaar ouder is dan Robben (36). Aanvoerder Sergio Padt houdt de moed erin: “Ik denk niet dat hij direct de handdoek gooit bij een eerste blessure. Het is een knokker. Ik hoop heel erg dat het meevalt en dat hij snel terug is.”

Eerste ronde Eredivisie: Arjen Robben alweer klaar?

Daley Blind speelt hele wedstrijd voor Ajax

Dat geldt in elk geval wel voor Ajax-verdediger Blind. In augustus ging Daley Blind bij een oefenmatch tegen de grond nadat zijn defibrillator was geactiveerd. Maar hij stond weer op zijn plek in de clash met Sparta. “Als het niet veilig is, zouden de artsen het niet toelaten. Ik voel me prettig”, zei hij. Hij deed de hele wedstrijd mee en moest werken voor twee, nadat collega Nicolas Tagliafico al na 27 minuten rood kreeg.

Feyenoord heeft oudste Eredivisie trainer ooit

De Eredivisie is dus weer begonnen en de uitslagen van de eerste speelronde zie je onderaan dit artikel. Maar eerst zetten we Feyenoord-trainer Dick Advocaat in het zonnetje: hij is nu de oudste eredivisie trainer ooit! De kleine generaal was op de wedstrijddag 72 jaar en 351 dagen. Tijdens het Eredivisie-debuut van Advocaat als trainer in augustus 1987 was geen van de huidige Feyenoord-spelers al geboren.

Uitslagen Eredivisie speelronde 1

FC Emmen – VVV-Venlo 3-5 (1-0)
Heracles Almelo – ADO Den Haag 2-0 (0-0)
Sparta Rotterdam – Ajax 0-1 (0-1)
FC Groningen – PSV 1-3 (0-1)
RKC Waalwijk – Vitesse 0-1 (0-1)
FC Utrecht – AZ Afgelast
sc Heerenveen – Willem II 2-0 (1-0)
PEC Zwolle – Feyenoord 0-2 (0-1)
FC Twente – Fortuna Sittard 2-0 (1-0)

Back To Top