Skip to content

Heracles Almelo – FC Twente wordt zaterdag om 21:00 uur afgetrapt. Bij Eredivisie nummer acht FC Twente gaat het de laatste weken erg stroef, terwijl nummer elf Heracles de weg omhoog heeft gevonden.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Heracles Almelo – FC Twente: subtop raakt uit zicht

FC Twente haalde uit de laatste zes Eredivisie speelronden zes puntjes, natuurlijk niet voldoende om in de subtop van de Eredivisie mee te blijven draaien en dat lukt dan ook niet. FC Utrecht is in de afgelopen weken over Twente heen gewipt en Fortuna staat nog maar drie punten achter op de Tukkers. Dat is ook de marge die kan ontstaan richting Heracles als de buren uit Almelo winnen.

Heracles – Twente onderling

Twente won drie van de afgelopen zes onderlinge duels en verloor er twee. Het totale doelsaldo van die matches is 7-11. Thuis won Heracles Almelo twee van de zes laatste keren dat FC Twente langs kwam en verloor het ook tweemaal (saldo 7-10).

Om nog even terug te keren op de inzinking bij FC Twente: geen eredivisieclub heeft in de vorige acht speelronden zo’n terugslag gekend als die ploeg. Gemiddeld haalde Twente in die periode 0,60 punten minder dan het seizoensgemiddelde. Heracles heeft juist een beetje op het gaspedaal gedrukt en veroverde in zijn vorige acht competitiepotjes 0,41 punten per keer boven het seizoensgemiddelde.

Ron Jans kijkt uit naar de derby

Het ziet er naar uit dat Heracles gaat spelen zonder de geblesseerde Navajo Bakboord en Ismail Azzaoui. Bij de gasten lijken Julio Pleguezuelo, Wout Brama en Vaclav Cerny te ontbreken, terwijl Luka Ilic een schorsing uitzit. Twente-trainer Ron Jans heeft wel zin in de derby en spreekt zijn hoop uit dat deze twee clubs nooit meer uit de Eredivisie degraderen. Ook heeft hij inmiddels een scherp beeld van de kwaliteiten van de ploeg. “Wij zijn geen ploeg die het van het vele balbezit moet hebben, als het ons niet lukt om er van achteruit doorheen te voetballen, moeten we sneller de spitsen gaan zoeken. Wij zijn goed in het veroveren van de bal en dan snel schakelen.”

Wel heeft Twente tot nu toe gemiddeld meer balbezit, 48,3%, dan Heracles, 47,5%. En inderdaad, FC Twente verstuurt per duel meer lange ballen (72) dan de aanstaande opponent (68). Maar de verschillen zijn miniem. Zo verkeert Twente gemiddeld 29% van de speeltijd op de helft van de tegenstander en Heracles 28%.

Voorspellingen Heracles Almelo – FC Twente

Heracles noteert bij Toto 2.60, gelijk 3.45 en Twente 2.65. Er is een goede kans dat deze gelijkwaardige ploegen met soortgelijke speelwijzes elkaar gaan neutraliseren. Voor het wedden op Eredivisie tippen we in deze wedstrijd onder 2,5 goals op 1.91.

Back To Top