Skip to content

Na 24 speelronden staat Ajax er in de strijd om het landskampioenschap riant voor – en dat terwijl de Amsterdammers zelf pas 23 duels hebben gespeeld. De regerend kampioen staat zes punten voor op naaste belager PSV dat in het onderlinge duel, en in eigen huis, zondagmiddag een 1-0 voorsprong in de slotfase zag verdwijnen. Het werd, dankzij een strafschop, 1-1. Daar schoten de Brabanders dus geen steek mee op.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PSV – Ajax: Eran Zahavi opent score

Eran Zahavi, de afgelopen weken toch bijzonder lekker op dreef, maakte in de 39e minuut de openingstreffer. De Israëlische international blijkt een ware vrijetrapspecialist te zijn. Tot dan toe deden de partijen weinig voor elkaar onder. De Amsterdamse gasten hadden zoals verwacht wat meer balbezit en Ajax had ook vaker een schot gelost, maar wat betreft zuivere doelpogingen stond het 1-1.

Na rust op eigen helft vastgezet

Na rust steeg het balbezitpercentage van Ajax allengs (67 procent over het tweede bedrijf gemeten) en werd PSV vastgezet op eigen helft, wat zich ook uitte in het relatief lage percentage succesvolle passes voor de Eindhovenaren: 60. Kortom, ze kwamen er met korte passjes en positiespel niet meer uit en moesten dan maar wat vaker de bal een lel geven.

PSV - Ajax gelijkspel, Feyenoord verliest van AZ

Tadic scoort uit penalty

Grote kansen bleven echter uit voor Ajax en eigenlijk was PSV ook na rust dreigender. Boscagli (60.) en Vertessen (78.) hadden de 2-0 op de slof. De enige Ajacied die echt kansrijk was, was spits Haller (50.). Maar in de blessuretijd ging na een overtreding van Dumfries de bal op de stip en Dusan Tadic liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 1-1.

Uitslagen Eredivisie speelronde 24

AZ drukte Feyenoord dieper in de problemen door in Alkmaar met 4-2 te winnen. Grote man was Myron Boadu, die een hattrick liet noteren. In de Eredivisie stand vinden we Feyenoord nu terug op plek 5, met maar 1 puntje meer dan FC Groningen. AZ heeft er 2 minder dan PSV.

PEC Zwolle 4-1 sc Heerenveen
FC Utrecht 0-1 FC Emmen
ADO Den Haag 0-0 RKC Waalwijk
Vitesse 4-1 VVV-Venlo
Heracles Almelo 2-2 FC Twente
Sparta Rotterdam 0-2 Willem II
PSV 1-1 Ajax
FC Groningen 1-0 Fortuna Sittard
AZ 4-2 Feyenoord

Back To Top