Skip to content

Zondag om 12.15 uur speelt sc Heerenveen – Cambuur. De thuisploeg staat na 30 speelronden in de Eredivisie op plek elf, Cambuur Leeuwarden staat dertiende. Het verschil is een puntje. De winnaar van de Friese Derby staat na het weekend dus boven de grote rivaal. Wie wint? Zie wedden op Eredivisie voor de favoriet van de bookmakers.

sc Heerenveen – Cambuur

Heerenveen beleeft een grauw seizoen, maar in de laatste zes speelronden werden in elk geval nog negen punten opgehaald. Cambuur moest het in die periode doen met precies nul punten. Zes nederlagen op rij dus. De laatste zes uitwedstrijden van Cambuur in de competitie verliepen ook niet glorieus. Een puntje, tegen AZ, dat is de schrale oogst van de vorige tripjes.

Pas vierde Friese derby in de Eredivisie

Heerenveen won drie van de vorige zes derby’s van Friesland. De meer noordelijk gelegen club won tweemaal. Het totale doelsaldo van die partijen is 7-6. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de derby in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen wordt gehouden. De laatste jaren kwamen deze twee niet in dezelfde competitie uit. In deze eeuw wordt het op die plek pas de vierde editie van de derby.

Klein verschil in Eredivisie stand dit seizoen

Geert Jelle de Vries speelde voor beide clubs. De oud-verdediger kijkt erg uit naar de wedstrijd gezien het kleine verschil in de Eredivisie stand tussen de clubs. “Ik denk dat de situatie niet vaak zo is geweest”, zegt hij. “Er zit maar één punt verschil in. Ook qua voetbal zit er niet veel verschil in kwaliteit. Het is voor het eerst dat het zo dicht bij elkaar zit.”

Maar het kan niet genegeerd worden dat SC Cambuur na de winterstop het spoor een beetje kwijt is geraakt. Negen van de twaalf speelronden leverden een nederlaag op. “Het voetbal is lang niet leuk geweest om naar te kijken”, zegt De Vries. “Dat wordt de laatste wedstrijden beter, met als hoogtepunt de FC Groningen wedstrijd.”

Voetbal voorspellen?

Voorspelling Heerenveen – Cambuur

In acht van de tien vorige eredivisie wedstrijden van Cambuur vielen er minstens drie goals. En Cambuur verloor vijf van zijn vorige zes eredivisiewedstrijden met meer dan een goal verschil.

SC Heerenveen is favoriet voor de winst. We tippen minstens twee goals voor Heerenveen.

Back To Top