Skip to content

Om 21.00 uur speelt Feyenoord tegen Marseille in de halve finale van de Conference League. Deze clubs worden gezien als elkaars evenknie. Zowel Rotterdam als Marseille zijn havensteden.

Rondom de clubs hangt een sfeer van volksheid, rauwheid en hunkering naar succes dat te lang is uitgebleven. Beide clubs beschikken over supportersgroepen die vaak luid en duidelijk van zich laten horen. Maar Feyenoord is vanavond favoriet voor de winst, check de pagina wedden op Eredivisie om te lezen hoe je voorspellingen doet en meer.

Conference League halve finale Feyenoord – Marseille

Aan het roer van Marseille staat trainer Jorge Sampaoli. Hij en Slot gaven elkaar de nodige complimenten. “Deze trainer houdt van voetbal; zijn ploegen spelen aanvallend en met veel intensiteit. We moeten voorzichtig zijn”, aldus de 62-jarige Argentijn. En Arne Slot: “Het is erg knap en absurd dat ze in zo veel verschillende systemen kunnen spelen. Ik volgde Sampaoli misschien tien jaar geleden al. Hij gaf leiding aan Chili, dat ongelofelijk mooi en aanvallend voetbal speelde.”

Sampaoli weet wat hem te wachten staat in Rotterdam. “Feyenoord zet heel hoog druk, daar moeten we niet van in de war raken. De sleutel in deze wedstrijd is dat we de bal zo snel mogelijk weer moeten veroveren als we hem kwijtraken.”

Voetbal voorspellen?

Kilometers maken

Slot steekt een soortgelijk verhaal af. “Deze ploeg speelt met veel variatie, kan snel omschakelen en heeft spelers die aanvallend sterk zijn.” Hij heeft zijn spelers verteld dat ze heel wat kilometers moeten maken. “Dan moet er een hele hoop gelopen worden om te voorkomen dat ze aan de andere kant een vrije doorgang hebben.”

De sterspelers aan de kant van Marseille zijn Dimitri Payet, Mattéo Guendouzi en Boubacar Kamara. Bij Feyenoord zijn Guus Til en Marcos Senesie net op tijd hersteld van kwetsuren.

Feyenoord – Marseille: waar kijken?

De Brit Michael Oliver is de scheidsrechter en de match wordt uitgezonden door betaalzender ESPN 2. Gratis live voetbal kijken kan vanavond bij Veronica.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Vermoedelijke opstelling Marseille: Mandanda; Lirola, Saliba, Caleta-Car, Peres; Guendouzi, Kamara, Gerson; Ünder, Milik, Payet

Back To Top