Skip to content

Aan alle speculaties over een spoedige transfer van Frenkie de Jong is subiet een einde gekomen. Het verlossende woord komt uit de mond van de speler zelf: hij zegt dat hij deze winterstop echt niet vertrekt bij Ajax. De Paris Saint-Germains en FC Barcelona’s van deze wereld zullen nog even moeten wachten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Geen transfer Frenkie de Jong voorlopig

Zelden is er zo koortsachtig gejaagd op een handtekening van een Nederlandse voetbal als op die van de verdedigende middenvelder. De 21-jarige voetballer heeft nog niet eens een heel seizoen in de Eredivisie meegedraaid (vorig jaar startte hij zestien keer in de basis) en had volgens de site Transfermarkt begin 2018 een waarde van zeven miljoen Euro. Nu is dat 60 miljoen, terwijl PSG en Barca bereid zouden zijn om zelfs 75 miljoen neer te leggen.

Titel met Ajax

Voorlopig kunnen ze dat geld nog in kas houden en verder sparen voor een nog hoger bod, want in de komende maanden neemt Frenkies waarde vermoedelijk alleen maar toe. De Jong hoopt bij Ajax te vertrekken met de landstitel, al moet dan wel het eveneens zeer sterk presterende PSV worden ingehaald op de ranglijst. Ook wil hij natuurlijk nog verder komen in de Champions League, waarin in de achtste finale Real Madrid op de Amsterdammers wacht. “Deze winter ga ik zéker niet vertrekken”, zo zegt hij onomwonden.

Ook Matthijs de Ligt blijft bij Ajax

Ook Matthijs de Ligt, aan wie eveneens door allerlei topclubs wordt getrokken, heeft in elk geval tot aankomende zomer zijn trouw aan Ajax gezworen. “Het was een redelijk succesvolle eerste seizoenshelft. De sfeer is goed en we hebben veel kwaliteit. Ik zou het jammer vinden als er jongens weg zouden gaan”, zo zegt De Jong, en zijn wens lijkt uit te komen, al is er nog wel belangstelling vanuit China voor David Neres.

Robin van Persie hangt de kicksen bijna op

Na dit seizoen is het over en uit voor Robin van Persie. De 35-jarige Feyenoorder wil in relatieve rust afscheid nemen. Hij wil bijvoorbeeld geen afscheidswedstrijd bij Oranje, zoals Wesley Sneijder vorig jaar kreeg en waar de KNVB een periodieke traditie van wil maken. “Dat vind ik toch een beetje geforceerd”, zo zegt de topscorer aller tijden van Oranje.

Hij kijkt tevreden terug op zijn loopbaan, maar er is één moment waar hij liever niet aan herinnerd wil worden: de verloren finale van het WK 2010. Ziet hij dat terug op tv, dan zapt hij gelijk door.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Eredivisie

Wedden op Eredivisie? Ajax en Feyenoord kunnen beide nog de dubbel winnen (landstitel en beker), al is dat bij de Rotterdammers wel heel onrealistisch. Ajax staat bij de bookmakers voor de dubbel op 3.50 en Feyenoord op 251.00.

Back To Top