Skip to content

Nederland speelt vanavond om 20:45 uur in de Kuip tegen Gibraltar. Het is de 7e speelronde in de  WK kwalificatie. Met een beetje geluk zet het Nederlands elftal tegen de voetbaldwerg een reuzensprong richting een plekje op het speelschema WK voetbal 2022 in Qatar.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Nederland – Gibraltar WK kwalificatie

De situatie in poule G is dat Nederland na zeven van de tien speelronden bovenaan staat met 16 punten. Noorwegen heeft er 14, Turkije 12, Montenegro heeft er 11, Letland 5 en Gibraltar nul. De Noren ontvangen tegelijkertijd Letland en zonder Erling Haaland bij de selectie gaan de Scandinaviërs het wellicht ook lastig krijgen om te scoren.

WK ticket binnen bereik?

Nederland zou dus het gat kunnen verbreden tot vier. Met nog twee duels te gaan na vanavond ligt het WK-ticket dan wel heel nadrukkelijk te wachten op Louis van Gaal en zijn jongens.

Doelsaldo -186

Gibraltar heeft 60 interlands gespeeld en won er daarvan zes, van onder meer San Marino en Malta. Het doelsaldo is -186. Van de 28 WK- of EK-kwalificatieduels won het er geen een. De drie eerdere uitduels in deze poule verloren de Gibraltarese voetballers ook, maar toch was er telkens een klein succesje: tegen zowel Montenegro (4-1), Letland (3-1) als Noorwegen (5-1) lukte het om te scoren.

Selectie Gibraltar

Op twee spelers na speelt iedereen van Gibraltar in de nationale competitie. Het grote talent lijkt Louie Annesley te zijn, want de verdediger speelt op zijn 21e voor Blackburn, dat uitkomt op het tweede Engelse profniveau; de Championship. Acht internationals staan onder contract bij Lincoln Red Imps FC, dat er toch maar mooi in slaagde zich te kwalificeren voor de Conference League (door Riga FC uit Letland te verslaan).

Nederlands elftal

Bondscoach Van Gaal heeft voor de van een schorsing teruggekeerde Georginio Wijnaldum een basisplek in petto. Guus Til neemt dus plaats op de bank. Cody Gakpo is vanwege een hersenschudding naar huis gestuurd en Noa Lang neemt zijn plek in. Ook is de kans erg groot dat Arnaut Danjuma, die is opgeroepen om Gakpo’s absentie op te vangen, speeltijd krijgt.

Back To Top