Skip to content

ADO Den Haag – Ajax, Eredivisie. Zondag om 12:15 uur staat ADO in eigen huis tegenover Ajax. De thuisploeg heeft na 22 speelronden 27 punten bij elkaar gespaard, goed voor plek tien. De Amsterdamse gasten staan met 53 punten op plek twee, vier punten achter PSV.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO – Ajax weer zonder Ajax supporters

De sfeer in het stadion zal erg eentonig zijn, want voor Ajacieden is er geen plekje in Car Jeans Stadion. In november 2018 besloot de Haagse burgemeester dat het verbod op uit-supporters wordt voortgezet. Al twaalf jaar lang wordt ADO – Ajax met louter ADO-fans gespeeld, als maatregel na diverse clashes tussen beide supportersgroepen.

Winst ADO lang geleden

Op het ADO Den Haag eredivisie programma is de wedstrijd tegen Ajax een van de belangrijkste van het jaar. Net als bij FC Utrecht soms het geval is, komen er soms onvermoede krachten los zodra de Amsterdammers op bezoek komen. Maar in de afgelopen jaren is de klad in die traditie gekomen. ADO won tegen Ajax nul van de vorige zes wedstrijden in eigen huis en wist nog wel driemaal een gelijkspel af te dwingen.

Het totale doelsaldo van die zes partijen is 3-10. Kijken we naar alle zes vorige wedstrijden, ongeacht op welke locatie, dan staat Ajax op vier zeges en nul nederlagen (12-2).

Ajax heeft het druk

Ajax won slechts twee van de vijf Eredivisieduels in 2019, maar dat waren wel gelijk monsterzeges van 6-0 en 5-0. Het is momenteel een soort geval van Dr. Jekyll en Mr. Hyde bij de nummer twee, die tussendoor thuis met 1-2 verloor van Real Madrid.

Restverdediging

Drie dagen na dit treffen wacht Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. Het favoriete woord van trainer Erik ten Hag is ‘restverdediging’, oftewel de mannen die achterin blijven staan als de rest van de ploeg massaal ten strijde trekt. Als die niet in orde is kan het snel gaan, zoals Feyenoord en Heerenveen recent al demonstreerden.

Omgekeerd heeft Ajax ook zelf al negenmaal met minstens vier goals verschil gewonnen. Daarnaast is er nog geen enkele wedstrijd van Ajax in de Eredivisie in 0-0 geëindigd en bij ADO eenmaal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen ADO – Ajax

Wedden op Eredivisie? Ajax staat voor winst genoteerd op 1.17, gelijkspel op 7.50 en gokken op een zege van ADO Den Haag levert je 14.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. Met dit drukke programma is er voor Ajax geen reden om voluit te gaan (los van de vraag of dat lukt). We tippen minder dan vier goals voor Ajax op 1.46 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top