Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt AZ – Ajax in Alkmaar. Het onderlinge verschil is klein qua ranking: vierde versus tweede. Na 25 speelronden in de Eredivisie is de achterstand in punten echter al opgelopen naar achttien.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

AZ – Ajax: gaat drukte zijn tol eisen?

In de laatste zes speelronden heeft Ajax vijftien punten opgeraapt, terwijl AZ in die periode dertien punten bij kon schrijven. Voor de Amsterdammers wordt het al de zesde wedstrijd binnen drie weken, terwijl AZ Alkmaar op een gemoedelijke frequentie zit van alleen een match in het weekend. De moeizame 2-1 zege van afgelopen woensdag van Ajax op PEC (een inhaalwedstrijd) onderstreept dat vermoeidheid en andere prioriteiten (bekerfinale en Champions League) hun tol kunnen gaan eisen in de Eredivisie.

Geen Frenkie de Jong en Hakim Ziyech

Ajax-trainer Erik ten Hag zag het natuurlijk al aankomen dat diverse spelers niet pijnvrij en okselfris zijn door de drukke kalender met enorm beladen duels als die tegen Real Madrid. Komende zondag zijn Frenkie de Jong en Hakim Ziyech misschien niet inzetbaar. Noussair Mazraoui en Dusan Tadic lijken het wel te gaan redden, al signaleren Ajaxvolgers dat zij op het trainingsveld ook niet al te actief zijn.

Onderlinge resultaten AZ – Ajax

Vijf van de vorige zes ontmoetingen gingen de kant van Ajax op, eenmaal werd het gelijkspel. Met twee ploegen die veel mannen voor de bal willen hebben is de kans op een goalregen groot. Dat bleek de afgelopen seizoenen ook wel. De laatste zes ontmoetingen leidden tot 25 goals, waarvan 20 voor Ajax. In het eigen AFAS stadion won AZ een van de vorige zes visites van de provinciegenoten en Ajax vier (totale doelsaldo 7-13).

Ajax heeft in achttien van de vorige negentien speelrondes minstens twee treffers gemaakt en in dertien van de vorige veertien speelrondes waren wedstrijden van Ajax op Eredivisie programma goed voor in totaal minstens drie goals. Sinds John van den Brom trainer is van AZ Alkmaar wist de club nog niet te winnen van PSV, Ajax of Feyenoord.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

AZ – Ajax voorspellingen

Wedden op Eredivisie AZ – Ajax? Ajax staat voor winst op 1.57, gelijkspel noteert 4.90 en gokken op een zege voor AZ levert je 4.50 x je inleg op bij een goede voorspelling. Minstens drie goals ligt voor de hand, maar de notering is met 1.30 geen aanrader. We tippen winst van Ajax en dat beide teams scoren dat 2.43 noteert bij bookmaker Mr Green.

Back To Top