Skip to content

Ajax – FC Utrecht | Zondag om 12:15 uur voetbalt Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen FC Utrecht. De Amsterdammers staan bovenaan de Eredivisie en zullen daar gezien hun marge ook na dit weekend nog staan. Utrecht is vierde en kan doorstijgen naar plek twee of juist dalen naar plek vijf.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Bij Ajax ontbreekt het nog aan balans

Ajax heeft zijn eerdere vijf thuisduels in de Eredivisie gewonnen en is overigens ook uit nog ongeslagen. In de Champions League gaat het wat moeizamer en werd aan het tweeluik met Chelsea slechts een punt overgehouden. Dat Ajax met 1-4 voorstond voordat de Londenaren hun comeback voltooiden (4-4) was een tikje geflatteerd – al was de strijdlust met 9 man weer bewonderenswaardig.

Hoe dan ook, iedereen kan zien en aanvoelen dat het bij Ajax nog ontbreekt aan balans. De kansen die worden weggegeven zijn levensgroot, terwijl het vergeleken met vorig seizoen minder goed lukt om lang balbezit te houden. Waardoor er dus weer meer tegenkansen ontstaan. In de Eredivisie wordt dat minder snel afgestraft, al wisten AZ en FC Groningen vaker de nul te houden dan de Amsterdammers.

FC Utrecht scoort

FC Utrecht won drie Eredivisie speelronden op rij en beschikt met Gyrano Kerk, Adam Maher, Simon Gustafson en Sander van der Streek zelf ook over de nodige offensieve smaakmakers. De domstedelingen maakten evenveel goals als AZ en PSV (28) en zijn samen met Ajax de enige club die altijd nog tot scoren kwam.

Absenties Ajax – FC Utrecht

Ajax-trainer Erik ten Hag mist geen spelers door blessures of schorsingen. Wellicht gaat hij Alvarez of Martinez in het centrum van de verdediging zetten, want Veltman was weliswaar niet schuldig aan zijn handsbal tegen Chelsea, maar hij maakt te veel onnodige overtredingen en is simpelweg niet de juiste man op de juiste plek. FC Utrecht doet het zonder Adrián Dalmau en Issah Abass, die interlandverplichtingen heeft met Ghana.

Voorspellingen Ajax – FC Utrecht

Ajax heeft vier van de vorige zes confrontaties met Utrecht gewonnen, eenmaal werd het gelijkspel. Het doelsaldo van die zes partijen is 12-6. In Amsterdam trad bij de laatste zes bezoekjes van Utrecht ook die verdeling op, maar dan met het saldo 16-8. In al die partijen kwam Ajax tot scoren en in de laatste 21 thuiswedstrijden in de eredivisie maakte de club minstens twee treffers.

Wedden op Eredivisie | Ajax noteert voor de winst 1.21, gelijkspel 6.75 en winst Utrecht 11.50. Twee aanvallende teams tegen elkaar, in Amsterdam, vlak na een Europese match: dat moet wel goals opleveren. We verwachten er minstens vier goals. De quotering daarop bij bookmakers is 1.67.

Back To Top