Skip to content

Het seizoenstoetje heeft twee winnaars opgeleverd: Feyenoord greep in de Europese play-offs een ticket voor de Conference League en in de nacompetitie greep NEC toch vrij onverwacht de kans om te promoveren naar de Eredivisie. Welkom terug Nijmegen Eendracht Combinatie!

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord naar Conference League

Feyenoord trad in de eigen Kuip aan tegen FC Utrecht en zat door Luis Sinisterra al vrij snel op rozen. De Colombiaanse aanvaller poeierde met links de bal hoog in het doel. Na rust beet het fletse Utrecht meer van zich af en zowel Gyrano Kerk als Adrián Dalmau hadden de gelijkmaker op hun sloffen. Diezelfde Spanjaard claimde kort voor tijd een strafschop, maar vergeefs. In de slotfase verdubbelde Bryan Linssen de score.

Einde loopbaan Dick Advocaat

Voor de 73-jarige Dick Advocaat komt er zo toch een vreugdevol einde aan zijn trainersloopbaan. Het was een grauw seizoen voor Feyenoord, dat na zijn aantreden in oktober 2019 sterk presteerde en zelfs een reeks neerzette van dik 20 binnenlandse duels zonder nederlaag. Maar ook toen al was duidelijk dat die cijfermatige prestaties niet helemaal strookten met het onderliggende spel. Dit seizoen brak het elastiekje en vielen de Rotterdammers terug naar de plek waar de kenners ze hadden ingeschaald.

Tranen

Het was een emotionele middag voor de kleine generaal. Na de goal van Sinisterra schoot hij al vol, na het laatste fluitsignaal kwamen de waterlanders in groten getale. “Ik heb altijd al gehad dat ik vaak volschiet en dat is de laatste jaren steeds extremer geworden. Het is mooi dat het stopt met een overwinning”, sprak hij.

NEC verslaat NAC en promoveert naar Eredivisie

Nog meer euforie was er bij NEC, dat NAC met 2-1 versloeg en ook al zijn tweede vlak voor het laatste fluitsignaal maakte. Matchwinnaar in het Rat Verlegh Stadion was Okita, die ervoor zorgde dat NEC na vier jaar weer op het hoogste podium mag acteren. En zo konden de NAC-sponsoren de promotiepremie van 100.000 euro die ze ter beschikking hadden gesteld op de bankrekening houden.

Feest in Nijmegen

Het feest verplaatste zich vervolgens van Breda naar het Nijmeegse Goffertstadion, waar een evenement ontstond dat formeel geen huldiging mocht heten (want corona), maar dat heus wel was. De burgemeester kneep een oogje toe: “We laten de supporters op een plezierige manier uitrazen.”

NEC kwam vanaf 1995 20 jaar onafgebroken in de Eredivisie uit en boekte deze eeuw plek 5 als beste resultaat, in 2003.

Back To Top