Skip to content

Feyenoord -SC Heerenveen | Zaterdag om 19:45 uur speelt Feyenoord in de Kuip tegen Heerenveen. Hoe starten deze clubs het jaar 2020? De Rotterdammers vertrekken dit nieuwe jaar vanaf plek vijf op de Eredivisie ranglijst, Heerenveen staat achtste en heeft drie punten minder. En dus kunnen de Friezen met een zege zelfs over Feyenoord heen wippen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord – sc Heerenveen: niet veel te klagen

Deze twee hebben niet zoveel te klagen over de speelronden vlak voor de winterstop begon. Feyenoord haalde uit de laatste zes speelronden 14 punten, Heerenveen 10. De afgelopen jaren is Feyenoord regelmatig vallend uit de startblokken van een nieuw kalenderjaar gekomen. Sinds 2005 werd slechts vier keer de eerste wedstrijd van een nieuw jaar gewonnen.

Blessures bij Friezen

Heerenveen is op de trainingen druk bezig om iemand voor te bereiden om als spits te spelen. Normaliter staat daar Jens Odgaard, maar de clubtopscorer heeft een voetblessure en mist daardoor nog wel een handjevol wedstrijden. Nieuwe aanwinst Runar Espejord kwam al met een blessure binnen en gaat het ook niet redden om speelklaar te zijn. Hij heeft enkelklachten.

Dus wie zien we wel voorin starten? In de oefenwedstrijden van afgelopen week probeerden middenvelders Alen Halilovic en Jordy Bruijn het. Had dan maar niet Anders Dreyer verpatst aan Brighton, want anders was die nog voorhanden. Blijven over de jonge Arjen van der Heide (19) en Rein Smit (19), die wel al wat minuten bij elkaar sprokkelden in de eredivisie.

Voorspelling Feyenoord – sc Heerenveen

Bij Feyenoord is er ook wel iets gebeurd op het transferfront in de winter. Keeper Kenneth Vermeer ging naar de USA, Nick Marsman is daardoor de onbetwiste nummer een onder de lat. Sven van Beek, Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp zijn geblesseerd.

Feyenoord won vier van de vorige zes matches tegen Heerenveen en speelde in die periode tweemaal gelijk. Het totale doelsaldo komt uit op 15-8. Thuis ging het stukken moeizamer met maar één zege en viermaal gelijk bij de laatste zes Friese bezoekjes (saldo 10-8).


Wedden op Eredivisie | Feyenoord noteert bij bookmakers 1.52, gelijkspel 4.50 en winst Heerenveen 5.50. Gezien de spitsenproblemen van Heerenveen en een gebrek aan absolute klasse voorin bij Feyenoord is een weddenschap op onder 3 goals interessant, die noteert 2.70.

Back To Top