Skip to content

Eredivisie FC Twente – FC Groningen, zaterdag 19:45 uur | De Tukkers staan twaalfde en hebben 19 punten, de Groningers staan tiende en hebben er 25.
In de zes speelronden voorafgaand aan de winterstop heeft Twente er weinig van gebakken. Zo sterk als het seizoen in elk geval qua resultaten begon, zo moeizaam ging het in november en december. De vorige zes eredivisiewedstrijden leverden maar vier punten op. En een doelsaldo van min negen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

FC Twente – FC Groningen Eredivisie

De Noorderlingen konden in elk geval met een zege de winterstop aanvangen, al was dat wel pas de eerste zege in vijf speelronden. Toch draaide FC Groningen in de Eredivisie een veel stabielere eerste seizoenshelft dan de Tukkers. Zo heeft FC Twente al vijfmaal met minstens drie goals verschil verloren, FC Groningen geen enkele keer. En terwijl Groningen vijf keer won met twee of meer goals verschil, lukte dat Twente driemaal.

Onderling

Van de afgelopen zes duels tussen Twente en Groningen won de club uit Enschede er drie en verloor het er twee. Het totale doelsaldo van die zes matches is 13-11. Ook in de Grolsch Veste pakte FC Twente drie van de laatste zes optredens tegen Grunnen en ging het tweemaal onderuit (saldo 15-10). Dat zijn een hoop goals, dik vier gemiddeld per clash.

Doel Tukkers is handhaving in Eredivisie

Het doel voor FC Twente is in de rest van het seizoen simpel: handhaving in de Eredivisie. Gezien waar de club vandaan komt rept niemand in de directie over de noodzaak om een Europees startbewijs te bemachtigen. Zo snel en vroeg mogelijk in veilige haven komen, da’s het devies. Ook hoopt Twente nog Ajacied Noah Lang binnen te hengelen. De Amsterdammers hebben aangegeven dat Lang verhuurd mag worden, maar FC Twente is zeker niet de enige met interesse.

Winkansen FC Twente – FC Groningen 50-50

Bij 78 procent van de wedstrijden van FC Twente in de Eredivisie vielen er minstens drie treffers. Matches van Groningen leveren juist weinig goals op, want bij slechts een derde vielen er drie of meer. Wel blijkt uit de modellen met expected goals dat Groningen vijf minder tegengoals heeft gekregen dan op basis van de kwaliteit van de kansen kon worden verwacht.


Wedden op Eredivisie Twente – Groningen | FC Twente noteert voor de winst 2.60, gelijkspel 3.40 en winst Groningen 2.63. We verwachten minstens drie goals @1.90 bij bookmakers.

Back To Top