Skip to content

Nog even geduld, de Eredivisie ontwaakt spoedig uit zijn winterslaap. Wat betreft transfers was het in de winterstop relatief rustig, vooral ADO Den Haag roerde zich. Het vizier moet nu alweer worden gericht op de zomerse transferperiode, met name bij Ajax, want de kans neemt toe dat Donny van de Beek wordt aangetrokken door Real Madrid.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer Donny van de Beek naar Real Madrid

De interesse van de Spaanse gigant voor Van de Beek is niet nieuw. In de zomer van 2019 waren er al onderhandelingen gaande, althans als we diverse media moeten geloven. Nu rapporteren onder meer De Telegraaf en het Spaanse Marca dat de Koninklijke een nieuwe poging waagt.

Ajax vangt 55 miljoen

En Marca houdt het niet bij speculeren, het smijt zelfs concrete bedragen op tafel. “De handtekening voor zijn transfer naar Real Madrid wordt in juni voor 55 miljoen gedaan. De Koninklijke heeft al sinds augustus een persoonlijk akkoord met Van de Beek”, zo zeggen de Real-experts van de krant. Nog liever wil de club Paul Pogba halen, maar het is schier onbetaalbaar om hem van Manchester United los te weken.

En er is nog wat meer gaande rondom Ajax. De Amsterdammers hebben een sponsordeal gesloten met Curacao. Vanaf komende zondag siert het logo van Curacao het Ajax-shirt. Al eerder sponsorde het toeristische bureau van het Caribische land NEC (2008-2011).

Jeroen Zoet rest van seizoen bij FC Utrecht

In de winterstop is huren aantrekkelijker dan kopen. Er zijn talloze spelers die het niet helemaal meer naar hun zin hebben en voor wie het een uitkomst is om op huurbasis ergens anders te proberen speeltijd te krijgen. Iemand als Jeroen Zoet dus, die eind vorig jaar zijn plek onder de lat bij PSV verloor en nu de rest van het seizoen voor FC Utrecht zal keepen.

Hij wil natuurlijk met Oranje mee naar Euro 2020 en dan is het cruciaal om de komende maandjes wat mooie reddingen te maken. “Dan moet je soms egoïstisch zijn en voor jezelf kiezen. Dat heb ik gedaan. Ik ga niet met modder gooien richting PSV”, zegt hij netjes.

Goed nieuws voor PSV is dat aanvaller Steven Bergwijn weer fit lijkt voor de wedstrijd tegen VVV (uit). Hij ging niet mee naar het trainingskamp in Qatar. Collega Kostas Mitroglou is nog wel uit de running.

Back To Top