Skip to content

Feyenoord – PSV | Zondag om 14:30 uur krijgt Feyenoord in de Kuip bezoek van PSV. De Eredivisie kampioen van 2017 heeft na zestien wedstrijden plek acht te pakken, PSV (kampioen van 2018) staat derde. Het gaatje tussen de twee bedraagt zes punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord – PSV Eredivisie zondag

Ondanks de lagere plek op de Eredivisie ranglijst en dat het vanaf het begin al hapert en sputtert bij Feyenoord, hebben de Rotterdammers in de vorige zes speelronden wel meer punten opgeraapt dan PSV: elf tegenover acht. Het doelsaldo van beide ploegen is in die periode een magere plus één, wat aangeeft dat het allemaal erg moeizaam gaat bij de twee die al decennia tot de Nederlandse grote drie behoren.

Feyenoord verweert zich aardig

Na het landskampioenschap viel Feyenoord terug en ontstond bij volgers van de Eredivisie het beeld dat Ajax en PSV zich structureel hadden losgemaakt van de rest, inclusief de Stadionploeg. Toch bleef Feyenoord zich sindsdien aardig verweren in de zes vorige directe ontmoetingen met PSV: drie zeges tegenover twee nederlagen en een totaal doelsaldo van 6-6. In de Kuip is de verdeling van de zes recentste potjes drie zeges elk (saldo 7-8).

Problemen PSV

PSV kon afgelopen weekend eindelijk weer wat lachen na de simpele 5-0 zege op Fortuna. Maar dat is niet het kaliber tegenstander om mee te bepalen of de problemen waarmee de Brabanders kampten nu zijn opgelost. Anderzijds: zo lang Donyell Malen en Steven Bergwijn maar weer fit zijn en ook scoren, dan kan daarmee veel worden verbloemd. Maar er zijn te veel spelers die niet helemaal lekker in hun vel zitten of op de verkeerde positie staan: met name Pablo Rosario lijkt naar de winterstop te snakken en Michal Sadilek voldoet echt niet als linksback.

Winnaar Feyenoord – PSV voorspellen

Feyenoord sukkelt door het seizoen heen en slaagde er nog maar zeven keer in om minstens twee goals te maken in een eredivisiewedstrijd. PSV deed dat bijvoorbeeld al tienmaal (Ajax 14 keer, AZ 11 keer). En in zeven speelronden werden minstens twee tegengoals opgelopen, wat bij PSV maar vier keer het geval was.

Waar het Legioen zich aan vast kan houden is dat Feyenoord minder scoort en meer tegen krijgt dan wat bij de kwaliteit van de kansen voor en tegen past. Geen club loopt zo uit het spoor van wat de ‘expected goals’ modellen voorspellen als Feyenoord.

Geen echte favoriet

Wedden op Eredivisie Feyenoord – PSV | Feyenoord noteert bij bookmakers 2.55, gelijkspel 3.85 en winst PSV 2.43. Er is kortom ook bij de bookies geen echte favoriet voor deze wedstrijd. Nu PSV voorin op gang lijkt te komen verwachten we minstens twee goals voor de bezoekers @1.92.

Back To Top