Skip to content

FC Twente – Vitesse | Zaterdag om 20:45 uur speelt FC Twente in Enschede tegen Vitesse. Na zestien speelronden bevinden de Tukkers zich op plek twaalf en de Arnhemmers op plek negen, met vijf puntjes tussen hen in. Vitesse heeft de laatste zes speelronden echter geen zege meer geboekt en is daarmee in die periode de slechtst presterende eredivisieclub.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vorm FC Twente en Vitesse niet best

Een van de manieren om naar de relatieve vorm van een club te kijken is door het gemiddelde aantal punten uit de vorige acht potjes te vergelijken met het totale gemiddelde. Dan blijkt Vitesse in die reeks liefst 0,6 punt per wedstrijd minder binnen te hengelen dan in het hele seizoen 2019-2020 tot nu toe. FC Twente staat op die lijst met relatieve vorm er ook niet best voor: 0,3 punt per speelronde minder, de derde slechtste vorm.

Kortom, beide ploegen gaan met een niet al te beste stemming richting de winterstop en een zege is het enige geneesmiddel deze donkere dagen toch een lichtpuntje te geven. Vitesse won de helft van de zes laatste onderlinge duels en verloor er twee. Het totale doelsaldo van die zes partijen is 7-17. De laatste zes ontmoetingen in Enschede leverden voor beide clubs twee zeges op (totale saldo 8-7). In vijf van die zes clashes maakte Twente minstens één goal.

Gifbeker Vitesse is nog niet leeg

Elke volger van de Eredivisie weet dat Vitesse in de eerste weken meer punten opstapelde dan het vertoonde spel rechtvaardigde. Zo kan het nu eenmaal gaan in het voetbal: winnen terwijl je minder kansen, of minder goede kansen, schept dan de tegenstander is geen mirakel maar gebeurt dikwijls. Dat er plots een zwarte verliesreeks kwam was daardoor ook niet zo heel verrassend, toch besloot trainer Leonid Slutskiy dat het tijd was om te vertrekken.

En de gifbeker is vermoedelijk nog niet helemaal leeg. De modellen met ‘expected goals’ (de kwaliteit van kansen voor en tegen) beweren dat Vitesses huidige doelsaldo van +2 gaat omslaan in rode cijfers. Twente heeft met zijn -5 wel een saldo dat overeenkomst met de afgedwongen en geïncasseerde kansen.

FC Twente – Vitesse Eredivisie: wie wint?

Qua personeel is er niet veel te melden, hoogstens dat Vitesse het moet doen zonder Charly Musonda Jr. en Oussama Tannane. Zeven van de laatste acht onderlinge duels leverden minstens drie goals op.

Wedden op Eredivisie FC Twente – Vitesse | FC Twente noteert voor een overwinning 2.75 bij bookmakers, gelijkspel 3.75 en Vitesse 2.28. Dit zijn twee clubs waar de paniekstemming toeneemt en die al drie jaar onderling veel goals produceren. Wij verwachten daarom minstens vier goals @2.30.

Back To Top