Skip to content

Zeven teams hebben na drie speelronden van de Eredivisie zeven punten behaald. Ajax mag zich op doelsaldo de leider van de competitie noemen en ook PSV hoort bij het rijtje. Opvallende afwezige is Feyenoord, dat voor de derde maal op rij gelijk speelde.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

VVV-Venlo – Ajax 1-4

Bijna 75 procent balbezit, zelfs voor Ajax is dat een ongekend hoog getal, zeker in een uitduel. Maar dat is nu eenmaal hoe VVV, ook vorig seizoen, het spelletje graag speelt: laat de tegenstander zichzelf maar met de bal aan de voet in de nesten werken. En ondanks de vrij heldere uitslag van 1-4 wisten de Limburgers toch het maximale te peuren uit deze tactiek. Want vier schoten op goal tegen de landskampioen, da’s helemaal geen gekke prestatie – in de Champions League lukte dat vorig seizoen heel wat gerenommeerde clubs niet.

VVV-Venlo had alleen de pech dat het pas in de 89e minuut lukte om een van de kansen om te zetten in een treffer. Zo werd het dus een routineklus voor Ajax, dat midweeks weer aan de bak mag in de voorronde van het miljoenenbal, tegen APOEL.

Feyenoord – FC Utrecht 1-1

In De Kuip schotelden Feyenoord en FC Utrecht het publiek een op en neer golfend duel voor. Dat er maar twee goals vielen uit het spervuur mag of als compliment voor de keepers worden gezien, of het wijst op een offday bij de de schutters. Gyrano Kerk viel aan de kant van FC Utrecht enorm tegen, nadat hij de twee vorige speelronden uitblonk. Zijn passing was erg onzuiver en hij leverde het vaakst van iedereen de bal in.

Feyenoord ongeslagen in Eredivisie

Een gelijkspel was een acceptabele uitkomst. Feyenoord-trainer Jaap Stam moet inmiddels al een gat van vier punten op de nummers een, twee en vier van vorig jaar accepteren, maar daar staat tegenover dat de club in elk geval nog ongeslagen is. “Iedereen bij Feyenoord probeert er het maximale uit te halen. Natuurlijk zien we allemaal dat het af en toe niet lekker loopt, maar daar zijn we mee bezig”, zo tracht hij de gemoederen te bedaren.

Uitslagen Eredivisie voetbal

Fortuna Sittard – Willem II 2-3 (1-3)
FC Twente – RKC Waalwijk 3-3 (0-1)
AZ – FC Groningen 0-0 (0-0)
Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-1)
Heracles Almelo – PSV 0-2 (0-1)
ADO Den Haag – Sparta 1-2 (0-2)
VVV-Venlo – Ajax 1-4 (0-1)
FC Emmen – sc Heerenveen 2-0 (2-0)
Vitesse – PEC Zwolle 3-0 (0-0)

Back To Top