Skip to content

Feyenoord – FC Utrecht | Zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord in De Kuip tegen FC Utrecht. De Rotterdammers staan derde en hebben nog geen duel verloren dit seizoen van de Eredivisie. Utrecht is de nummer negen en heeft drie speelronden op rij geen zege geboekt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord – FC Utrecht Eredivisie zondag

Negende, met weliswaar een duel minder gespeeld maar ook vier punten achter de nummer acht FC Groningen: Utrecht had zich dit seizoen anders voorgesteld. Analisten zijn het met elkaar eens dat FC Utrecht te veel spelers van hetzelfde type telt: technisch begaafde middenvelders. Maar waar zijn de buffelaars, de goalmakers, de atletische loopwonders?

Utrecht scoort niet

De ploeg uit het midden van het land heeft maar negen goals gemaakt – alleen ADO Den Haag en RKC doen het op dat vlak slechter. Je kan nog aanvoeren dat die magere productiviteit deels samenhangt met pech en toevalligheden, want het aantal expected goals (gebaseerd op hoe groot de afgedwongen kansen zijn) ligt hoger, namelijk op 14,3. Maar ook dat is slechts de zevende beste XG van de Eredivisie en fors minder dan de top vier-clubs.

Ondanks alles boekt Feyenoord resultaten

Feyenoord slaagt er week in week uit in om ondanks achterstanden, blessures, vormcrises en een vrij negatieve sfeer toch resultaten te boeken. In maar liefst zes van de negen speelronden kwam de Stadionploeg met 0-1 achter te staan, toch werden uit die situaties veertien punten gehaald. Al acht goals van Feyenoord zorgden ervoor dat de score gelijk werd getrokken en dat is het hoogste aantal equalizers van de hele Nederlandse competitie. Op zich niks om trots op te zijn, want het moet natuurlijk het doel zijn om niet telkens de tegenstander weer in te moeten halen.

Voorspellingen Feyenoord – FC Utrecht

Feyenoord won vier van de vorige zes ontmoetingen met de Domstedelingen en speelde in die periode eenmaal gelijk en verloor dus ook eenmaal. Alle goals van die zes matches bij elkaar opgeteld is 10-6. Thuis won Feyenoord vijf van de vorige zes bezoeken van FC Utrecht en werd het eenmaal gelijk (10-3).

Al 23 rondes ongeslagen

Utrecht heeft acht speelronden op rij uit niet gewonnen (inclusief het eind van vorig seizoen), Feyenoord is 23 speelronden na elkaar ongeslagen in de Eredivisie. Wedden op Eredivisie Feyenoord – FC Utrecht? Feyenoord staat voor de winst op 1.74, gelijk op 4.10 en winst FC Utrecht noteert 4.25. We tippen een zege van Feyenoord en dat beide teams scoren @3.00.

Back To Top