Skip to content

Vanavond mogen AZ, PSV en Feyenoord weer aan de bak in de Europa League. Feyenoord begint om 18:55 uur uit tegen CSKA Moskou, AZ ontvangt om 21:00 uur Real Sociedad en krijgt om 21:00 uur bezoek van PAOK Thessaloniki.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Europa League AZ – Real Sociedad

AZ heeft na drie speelronden zes punten en dat zijn er evenveel als de Spaanse tegenstander en Napoli, dat in rouw is gedompeld na het overlijden van de man die de club twee Italiaanse titels bezorgde: Diego Armando Maradona. De Alkmaarders werden in de uitwedstrijd tegen Sociedad helemaal zoek gespeeld en zal zijn strijdwijze moeten aanpassen, anders wordt het middenveld weer totaal overlopen. Na verlies gaat het er somber uitzien voor AZ, zeker als Napoli tegelijk drie punten pakt tegen Rijeka en later nog op bezoek komt in Noord-Holland.

CSKA Moskou – Feyenoord Europa League

Voor Feyenoord is alles nog mogelijk in groep K, waarin het net als Wolfensberger vier punten heeft, een minder dan koploper Dinamo Zagreb en twee meer dan CSKA. De Moskouse club staat bovenaan de Russische competitie en won daarin vier uitwedstrijden op rij. Een gelijkspel zou geen onaardig resultaat zijn voor de Rotterdammers, die later nog de kans krijgen om de uitglijder tegen Wolfensberger goed te maken.

PSV – PAOK Saloniki

PSV staat er van het Nederlandse drietal het slechtst voor en heeft in groep E drie punten en een doelsaldo van min drie. De jacht op PAOK, dat twee punten meer heeft, en Granada, dat er vier meer heeft, moet thuis tegen de Griekse ploeg worden ingezet. In de uitwedstrijd tegen PAOK stond PSV in de rust met 0-1 voor en hoefde de keeper tot dan toe geen enkele redding te verrichten, na rust zakte de ploeg, niet de enige keer dit seizoen, totaal in elkaar.

Absenties PSV: Mario Götze, Eran Zahavi e.a.

Los van de spelers die al langer absent zijn, kan trainer Roger Schmidt vanavond geen beroep doen op Mario Götze en Ryan Thomas. En, zo erkent hij, enkele spelers hebben meer tijd nodig om totaal te herstellen van hun coronabesmetting, waaronder Eran Zahavi. En bijvoorbeeld Donyell Malen is nog niet zo scherp als voor zijn zware knieblessure.

Voorspellingen AZ, Feyenoord, PSV Europa League

PSV staat bij bookmakers voor de winst genoteerd op 1.75, gelijkspel noteert 3.85 en winst PAOK 4.30. Er staat een dikke 14.00 op het scenario dat PSV bij rust leidt en dat het uiteindelijk gelijk wordt.

Back To Top