Skip to content

Zondag om 16:45 uur treft Heracles in Almelo in de tiende speelronde van de Eredivisie AZ. Overigens moet AZ nog een duel inhalen en wordt dit dus het negende duel van de Alkmaarders, die plek zeven bezetten. Heracles is dertiende.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

AZ speelt beste voetbal van Nederland

Na een reeks van gelijkspellen heeft AZ nu drie wedstrijden in de Eredivisie op rij gewonnen, al was het vorige keer net aan tegen Emmen (1-0). Diverse voetbalvolgers menen dat AZ het beste voetbal van Nederland speelt, al komt dat nog niet tot uiting in het totale aantal grote kansen. Wat expected goals betreft, een manier om in te schatten hoe groot een kans is, staat de ploeg op 19 goals (toevallig ook precies hoeveel de club er echt maakte), en dat is lager dan PSV, Feyenoord en Ajax.

Sterk in voorkomen grote kansen tegenstander

Maar het is juist het voorkomen van grote kansen van de opponent waarin AZ het relatief sterk doet: 7,8, alleen hoger dan bij Ajax. Dat er in werkelijkheid 12 invlogen achter keeper Bizot doet voor deze inschatting niet ter zake – de verwachting is dat hoe langer het Eredivisie seizoen duurt, hoe meer de expected waardes en echte waardes naar elkaar toegroeien.

Heracles – AZ onderling

AZ heeft in zes van de acht speelronden de 1-0 gemaakt en wist ondanks die gelijkspellen uit het begin van de competitie in elk geval te voorkomen dat er vanuit die situatie werd verloren. Heracles Almelo stond daarentegen vijfmaal met 0-1 achter en wist vanuit die situatie maar twee punten over te houden.

AZ won vijf van de vorige zes confrontaties met Heracles en verloor eenmaal, met als totale doelsaldo voer die reeks 5-16. Thuis wist Heracles wel tweemaal AZ te verslaan in de afgelopen zes clashes en werd viermaal door AZ gewonnen (saldo 9-16). In vijf van die vorige zes uitduels maakte AZ minstens twee treffers.

Voorspellingen Heracles – AZ

AZ is nu elf speelronden op rij ongeslagen in de Nederlandse competitie en in negen van de elf laatste uitwedstrijden in de Eredivisie vielen er in hun matches minstens drie goals.

Heracles noteert 3.95 voor de winst, gelijkspel 4.20 en winst AZ 1.79. We tippen minstens vier goals @2.33 of anders de @2.35 op goals van AZ in beide helften.

Back To Top