Skip to content

Feyenoord – FC Twente Eredivisie | Zondag 29 september om 16:45 uur speelt Feyenoord in de eigen geliefde maar verouderde Kuip tegen Twente. Vorig jaar stond dit affiche niet op de agenda, aangezien Twente toen uitkwam in de eerste divisie. De Tukkers zullen de confrontatie niet hebben gemist, want de prestaties tegen de Rotterdammers in de jaren daarvoor waren dramatisch.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord – FC Twente onderling

Zes uit de laatste zes, dat is de perfecte score van Feyenoord tegen de Twentenaren. Die zes zeges op rij gingen gepaard met een totaal doelsaldo van 15-2. Kijken we puur naar de zes vorige keren dat FC Twente op bezoek kwam in de Kuip, dan zien we vier Rotterdamse overwinningen en een Twentse. Plus een bij elkaar opgeteld doelsaldo van 13-6.

Jaap Stam moet nu winnen met Feyenoord

Voor Feyenoord is het na de 0-3 nederlaag van donderdagavond tegen AZ nogal belangrijk om niet weer tegen een nieuwe domper aan te lopen. Trainer Jaap Stam kon tot en met de zesde speelronde wijzen op de ongeslagen status van de kampioen van 2017. Inmiddels is dat excuus uit zijn handen geslagen en is dit de naakte waarheid: zeven gespeeld, tien punten en zelfs een negatief doelsaldo (min een). Nog een nederlaag en de Rotterdammers kunnen verder wegzakken naar plek veertien. De dagen van Stam lijken in dat geval geteld.

Ook hangen en wurgen bij FC Twente

FC Twente heeft met Feyenoord gemeen dat het in de zevende speelronde zijn ongeslagen status moest opgeven. Ook dat zat er wel aan te komen, want in de zes speelronden daarvoor hadden de Tukkers weliswaar 12 punten opgehaald, maar dat ging met hangen en wurgen. In geen enkele van die wedstrijden was er een echt groot krachtsverschil en sommige puntjes waren regelrecht ‘gestolen’.

Voorspellingen Feyenoord – FC Twente

In tien van de twaalf vorige thuiswedstrijden van Feyenoord op het programma Eredivisie kwamen er minstens drie goals. Datzelfde geldt voor vijf van de vorige zes speelronden van Twente (uit of thuis). Daarnaast hebben dit seizoen in zes van de zeven matches van FC Twente beide teams gescoord en bij Feyenoord in vijf van de zeven. Kortom, we mogen goals verwachten.

Wedden op Eredivisie? Feyenoord noteert bij bookmakers 1.40 voor de winst, gelijkspel 5.00 en winst FC Twente 6.75. ‘Minstens drie goals’ heeft een quotering van 1.41, maar we durven best wat avontuurlijker te zijn en gaan voor minstens vier goals @2.08.

Back To Top