Skip to content

Eredivisie | De zes clubs bovenaan de Eredivisie hebben allemaal een zege overhouden aan hun wedstrijden van het afgelopen weekend. Er lijkt een soort ‘grote zes’ te ontstaan, bestaande uit Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en Feyenoord, precies ook de ploegen waarvan kenners en bookmakers vooraf voorzagen dat ze tot de beste zes zouden behoren.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Einde aan mooie resultaten FC Twente Eredivisie

Een naam die nu is weggevallen uit die top zes is FC Twente, dat tot en met de zesde speelronde van de Eredivisie ongeslagen bleef, maar nu twee keer op rij nul punten overhield. En gezien de 5-1 afstraffing uit tegen Feyenoord gaan er nog wel meer dompers komen voor de Tukkers, die in die fijne seizoensouverture niet te klagen hadden over mazzeltjes en gestolen punten. Zowel Ajax, PSV en AZ kregen geen tegengoal. Qua punten staan ze nog niet fors los van de ploegen onder hen, wel qua doelsaldo. Hoe lang kunnen de Alkmaarders mee in het Amsterdamse en Eindhovense geweld?

Ajax – FC Groningen 2-0

Pas in het laatste kwartier kreeg landskampioen Ajax de zeer defensief spelende Groningers op de knieën. De noorderlingen deden alles om een 0-0 uit het vuur te slepen. Dat ging ver: keeper Sergio Padt trapte met opzet een kicks van zijn voet om daarna in doodse kalmte het schoeisel weer aan te trekken. Het ontging de scheids, maar die zag wel dat Django Warmerdam bij een ingooi ook behoorlijk wat tijd stond te rekken. Hij kreeg zijn tweede geel, mocht douchen en kon daarna constateren dat zijn teammakkers het zonder hem niet meer redden. Met treffers van Lisandro Martinez en Klaas-Jan Huntelaar greep Ajax de winst. Voor Martinez was het zijn eerste Ajax-goal.

PEC Zwolle – PSV 0-4

Ook bij PEC versus PSV maakte iemand zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever. Ritsu Doan viel in en maakte de 0-3. Dat Donyell Malen zijn naam ook op het scoreformulier zette wekt nu al geen verbazing meer. De twintigjarige aanvaller loopt deze jaargang van de competitie nu acht uit acht en is daarmee momenteel de topscorer van de Eredivisie. De score had best nog hoger kunnen uitvallen. PSV kwam tot 25 schoten en 15 zuivere doelpogingen, waarvan zes door Malen, dus wil je toch iets op hem aanmerken, dan is dat een goal uit zes serieuze kansen wat mager is.

Uitslagen en ruststanden Eredivisie ronde 8

RKC Waalwijk – Vitesse 1-2 (0-1)
FC Utrecht – Willem II 2-0 (0-0)
PEC Zwolle – PSV 0-4 (0-1)
AZ – Heracles Almelo 2-0 (0-0)
Feyenoord – FC Twente 5-1 (2-1)
VVV-Venlo – Heerenveen 0-3 (0-2)
Ajax – FC Groningen 2-0 (0-0)
Fortuna Sittard – Sparta 0-0 (0-0)
FC Emmen – ADO Den Haag 3-0 (1-0)
Feyenoord – AZ 0-3 (0-1)

Back To Top