Skip to content

Ajax – FC Groningen | Zaterdag 28 september om 19:45 uur speelt Ajax thuis tegen FC Groningen. De Amsterdamse titelhouders staan na zeven speelronden bovenaan de Eredivisie ranglijst. Groningen, dat midweeks van nummer twee PSV verloor, staat op plek veertien en heeft snel wat punten nodig om niet verder richting bodem te zakken.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Ajax heeft druk programma voor de boeg

We kunnen dit deel van het seizoen niet meer ‘pril’ noemen, want inmiddels is Ajax al met PSV verwikkeld in een boeiende strijd om de koppositie van de Eredivisie, zijn er al interlands achter de rug en staat er nieuwe voor de deur – en is Ajax ook alweer komende woensdag toe aan de tweede wedstrijd in de Champions League. Kortom, een vol programma voor Ajax en dus drukke tijden voor Erik ten Hag en zijn mannen, maar de selectie is breed genoeg om iedereen het gevoel te geven een bijdrage te kunnen en mogen leveren.

Hoe gaat Ten Hag het middenveld invullen?

Zo werd Hakim Ziyech midweeks tegen Fortuna (0-5 winst) rust gegund, keert Donny van de Beek geleidelijk terug na een blessure en heeft Quincy Promes zich rap in de picture gespeeld. Vooral boeiend is te zien hoe Ten Hag het middenveld de komende tijd wil invullen. Ajax volgers verwachten dat Alvarez en Martinez niet de vaste keus zullen blijven op die positie, daarvoor brengen ze wellicht net wat te weinig creativiteit.

FC Groningen moet meer scoren

FC Groningen deed het niet onaardig in de wedstrijd tegen PSV en toonde na de aansluitingstreffer 20 minuten voor einde nog geloof in een resultaat. Ze beperkten de Brabanders tot vier zuivere doelpogingen en konden qua balbezit ook prima meekomen: procent, in een uitwedstrijd en als underdog een gezond aandeel. Maar in een competitie waarin behoorlijk veel wordt gescoord, ontbreekt het de noorderlingen aan treffers. FC Groningen maakte nog maar eenmaal twee treffers, terwijl Ajax al in vijf competitiewedstrijden minstens viermaal het net vond.

Ajax – FC Groningen voorspelling: goals

Ajax won vijf van de vorige zes ontmoetingen met Groningen en speelde in die periode eenmaal gelijk. Het totale saldo qua goals van die serie is 12-3. Nog duidelijker zijn de cijfers van de zes vorige duels in de Johan Cruijff Arena. Ajax won die allemaal en deed dat met een totaal saldo van 14-2.

Wedden op Eredivisie Ajax – FC Groningen? Ajax staat voor de winst genoteerd op 1.12, gelijkspel noteert 8.50 en winst Groningen 19.00. De tip is minstens vier goals voor 1.75 x de inleg.

Back To Top