Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt Feyenoord tegen AZ. Beide clubs kwamen midweeks nog in actie in de Conference League, dus dat is geen specifiek nadeel voor een van hen. De Rotterdammers staan na 10 speelronden op plek vier in de Eredivisie, de Alkmaarders op plek 9. Het onderlinge verschil is 7 punten.

Feyenoord – AZ: weerzien met Arne Slot

Het duel is pikant doordat Feyenoord-trainer Arne Slot voorheen rondliep bij AZ Alkmaar. Hij werd ontslagen toen bleek dat hij onderhandelingen voerde met de Rotterdamse club. “Arno is een prima collega geweest en hij heeft hier volgens mij goed werk geleverd”, aldus Pascal Jansen, toen nog de assistent van Slot en inmiddels de hoofdtrainer. “We hebben elkaar een tijd niet gezien, dus het wordt een wederzien. Ik vind het altijd leuk om mijn collega’s te treffen, dus ook Arne.”

AZ en Feyenoord draaien lekker in Conference League

Beide clubs lijken te gaan overwinteren in de Conference League. Dat mag ook wel, want in de nieuwe Europese competitie acteren toch vooral clubs die normaal net een maatje te klein zijn voor de Europese toernooien. Al die zeges en gelijke spelletjes leveren Nederland veel punten op voor de UEFA-ranking. Gaat het zo door, dan mag de Eredivisie binnen een of twee seizoenen weer twee clubs inschrijven in de Champions League.

Winst op Berlin goed voor zelfvertrouwen

Feyenoord tankte zelfvertrouwen door Union Berlin te verslaan, op een nat veld, tegen een fysiek agressieve tegenstander. Altijd fijn om de potjes te winnen waarin het niet eenvoudig gaat. “Je ziet echt de hand in zijn spel”, zegt Jansen bewonderend over Slot. “ Voor ons is het duel met Feyenoord een belangrijk duel. Ik trek het eigenlijk in een breder perspectief, zowel Feyenoord als wij zijn in de winning mood momenteel.” Het roept wel de vraag op: is er ook een hand van Jansen?

Feyenoord – AZ onderling

AZ won drie van de vorige zes onderlinge duels met Feyenoord en verloor er twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 10-12. In de Kuip ging het voorspoediger met Feyenoord en won het vier van de laatste zes ontmoetingen met AZ Alkmaar (saldo 14-11). Wel kwam AZ in al die duels tot scoren en in vijf van de zes maakten beide teams minstens 1 goal.

Back To Top