Skip to content

Het lijkt wel zeker dat Arne Slot komende zomer begint als nieuwe trainer van Feyenoord. Maar hoeveel AZ-sterren neemt hij mee van Alkmaar naar Rotterdam?

Ontslag Arne Slot bij AZ

Afgelopen weekend werd Slot pardoes de laan uitgestuurd door het bestuur van de Noord-Hollandse club. De reden? Omdat hij, zonder het te melden bij de directie van AZ, met Feyenoord onderhandelde om Dick Advocaat op te volgen. AZ ziet zichzelf als topclub in wording en kennelijk vroegen de beleidsbepalers zich toen af: wat zou een rucksichtloze topclub zoals Bayern München doen als de trainer flirt met Barcelona? Weg ermee! Je werkt hier graag, of helemaal niet.

Woede en walging overdreven

Toch een tikkeltje overdreven, die woede en walging, want Slot had al aangegeven, dat hij na dit seizoen, als zijn overeenkomst afloopt, zou opstappen bij AZ. Dus waarom meent de clubleiding geïnformeerd te moeten worden, over wat Slot van plan is na het aflopen van zijn contract te doen? Als jij of ik tot eind dit jaar een contract hebben bij bedrijf A, dan is het toch volstrekt acceptabel, en zelfs aanbelevenswaardig, dat we nu al contacten leggen met potentiele nieuwe werkgevers? En dan is er geen enkele juridische of morele plicht om daarvan bedrijf A op de hoogte te brengen.

Slot zo goed als nieuwe trainer Feyenoord

Slot laat het zich maar overkomen, terwijl hij dit natuurlijk simpel kan aanvechten bij een rechtbank. Maar hij zal wel (een groot deel van) zijn resterende salaris meekrijgen en weet dat hij toch kandidaat nummer 1 is bij Feyenoord. Wie weet helpt deze power move van AZ  Alkmaar hem juist om ook een paar spelers met zich mee te krijgen. Spelers die Slot een toffe gast vinden, geloven in zijn methoden en nu ook denken: best gek hoe AZ handelt.

Buitenlandse investeerders Feyenoord

Al tijdenlang zijn er verhalen dat buitenlandse investeerders een belang in Feyenoord willen kopen. TV-programma Veronica Inside had het over een investering van 200 miljoen euro. Zaakwaarnemer Mino Raiola wil natuurlijk een flinke greep doen uit die oorlogskas en toevallig behoren drie AZ-toppers tot zijn spelersstal: Calvin Stengs, Myron Boadu en Owen Wijndal.

Switch van AZ naar Feyenoord geen verbetering?

Hier en daar is te horen dat een switch van AZ naar Feyenoord geen echte verbetering zou betekenen voor Slot. Maar het is evident dat Feyenoord een grotere fanbasis heeft, meer budget en meer historisch cachet. En trouwens, hoezo zou het geen sportieve verbetering zijn? Kijk naar de jaarranglijst: van 1 januari tot nu heeft Feyenoord in de Eredivisie 42 punten gepakt, AZ 32 (doelsaldo +22 tegen +16).

Salaris Arne Slot

Dan is daar nog het salaris van Slot, dat volgens insiders bij AZ 250.000 Euro per jaar bedraagt, en bij Feyenoord wordt opgevoerd tot 750.000 per jaar. Ja, met zo’n pleister is oneervol en onterecht ontslagen worden ineens niet meer zo’n pijnlijke wond.

Back To Top