Skip to content

Europa League en Conference League: PSV, AZ, Vitesse en Feyenoord | Vandaag krijgen vier Nederlandse clubs de kans om punten bij elkaar te harken voor de Europese coëfficiëntenlijst. Daarmee wordt bepaald hoeveel clubs landen in mogen schrijven voor de Europese competities.

Europees voetbal vandaag

PSV speelt om 18:45 uur uit tegen Monaco in de Europa League. AZ begint om 18:45 uur thuis tegen Cluj, in de Conference League. Feyenoord treft in diezelfde competitie om 21:00 uur Union Berlin in de Duitse hoofdstad. Vitesse speelt om 21:00 uur uit tegen Tottenham Hotspur. Check hier de zenders waar je live voetbal kan kijken vandaag.

Winst Ajax goed voor Nederlands voetbal

Ajax deed woensdag in de Champions League niet alleen goede zaken voor zichzelf, maar ook voor het Nederlands voetbal. Door de overwinning op Borussia Dortmund (1-3) hebben de Amsterdammers een ticket voor de knock-outfase binnen. Vier keer gespeeld, twaalf punten: een ongekende weelde.

De winst leverde punten op en de plaatsing ook. Nederland heeft dit toch nog redelijk prille seizoen al 9.400 punten voor de coëfficiëntenlijst gepakt. Dat is een evenaring van 2019-2020. Geen land heeft tot nu toe zoveel punten gepakt als Nederland. Zelfs Engeland, Duitsland, Italië en Spanje niet!

6e op coëfficiëntenlijst = 1 CL ticket erbij

Natuurlijk kan (en zal) dat gaandeweg het seizoen veranderen, want als pakweg Manchester City en Chelsea straks tegenover elkaar staan in de Champions League finale, dan hebben die onderweg een onvoorstelbare berg punten gepakt. Maar da’s niet zo belangrijk, want die grote landen zijn niet onze concurrent. Frankrijk en Portugal, dat zijn de landen die we in moeten halen. Als het Nederland, en dus de Eredivisie, lukt om na dit seizoen zesde te staan op de lijst, dan komt er een Champions League ticket bij.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Niet weer winst voor Vitesse

De vierde speelronde in de Europese competities is een omkering van de derde. Dat maakt wellicht het iets makkelijker om de krachtsverhoudingen in te schatten. AZ speelde dus al uit tegen Cluj en won met 0-1. PSV stond thuis al tegenover Monaco en verloor met 1-2. Vitesse versloeg thuis Spurs met 1-0. Maar let op, de Londense club had toen een B-ploeg meegenomen naar Arnhem.

En Feyenoord pakte thuis drie punten tegen Union Berlin: 3-1. De Duitsers zijn wellicht geprikkeld door de maffe actie van enkele Feyenoord-supporters, die het nodig vonden om een stukje historische Duitse muur te besmeuren met graffiti.

Back To Top