Skip to content

Vandaag om 20:00 uur speelt Feyenoord – AZ in de Kuip. Voor beide teams is het de zevende speelronde in de Eredivisie, zodat ze na de wedstrijd weer even vaak in actie zijn gekomen als de andere ploegen. Het duel werd uitgesteld om de Rotterdammers en Alkmaarders adempauze te geven tijdens de poging om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League – wat ook is gelukt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Met AZ gaat het uitstekend

AZ staat vierde, wordt alom bejubelt en herbergt enkele van de grootste Nederlandse talenten en ontvangt ook vanwege het incident met het dak van het Afas-stadion de nodige sympathie vanuit heel het land. Dat was een nare tegenvaller en het gaat nog lang duren om een permanente oplossing te vinden voor de ontstane situatie, maar verder is het daar in Noord-Holland een feel good-verhaal.

Feyenoord ook na domper nog ongeslagen

Bij Feyenoord daarentegen drijven er weer dreigende, donkere wolken over. Ging het eindelijk een paar keer op rij bemoedigend en werd het weliswaar totaal onbekende, maar volgens vele grote defensieve talent Marcos Senesi binnengehaald, komt er ineens een dramatische 3-3 tegen FC Emmen bovenop. Het goede nieuws is dat Feyenoord in de Eredivisie nog ongeslagen is en dat AZ al een paar seizoenen erg mager presteert tegen de grote drie.

Feyenoord – AZ onderling

Kijken we naar de vorige zes onderlinge duels, dan heeft Feyenoord er vijf gewonnen en geen enkele verloren. Het geaccumuleerde doelsaldo van die confrontaties is 17-5. Ook in De Kuip kwam het in de laatste zes mutuele matches tot die verdeling, maar dan met een totaal saldo van 17-8. In al die wedstrijden scoorden zowel Feyenoord als AZ Alkmaar minstens eenmaal.

Geen Jorgensen maar wel Senesi?

Het meedoen van Nicolai Jørgensen is twijfelachtig, de Deense spits kampt met ribklachten na een botsing afgelopen maandag in een wedstrijd van Jong Feyenoord. Voor Luis Sinisterra ziet het er gunstiger uit, zeker als de plek van Jorgensen ingevuld moet worden. Sven van Beek is er ook nog steeds niet bij, Senesi zal vermoedelijk wel zijn opwachting maken, want Stam kan het eigenlijk niet maken om de miljoenenaankoop op de bank te laten.

Voorspellingen Feyenoord – AZ Alkmaar

In de vorige acht thuisduels van Feyenoord tegen AZ maakten de Rotterdammers minstens twee treffers. Dat deden ze ook in negen van de laatste elf thuispartijen in de eredivisie (tegen alle tegenstanders).

Wedden op Eredivisie vandaag? Feyenoord staat voor de winst genoteerd op 2.17, gelijkspel doet bij de bookmakers 3.65 en winst AZ 3.05. We voelen wel wat voor de weddenschap ‘draw no bet’ Feyenoord, wat inhoudt dat je inzet op winst van Feyenoord en je je inzet terugkrijgt bij gelijkspel. De notering is 1.64.

Back To Top