Skip to content

Vandaag halen Ajax en PSV de Eredivisie speelronden in die ze enkele weken terug misten vanwege hun Europese verplichtingen. PSV krijgt om 18:30 uur FC Groningen op bezoek en de Amsterdamse landskampioen treft om 20:45 uur Fortuna Sittard.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PSV – FC Groningen: jonge PSV’ers breken door

PSV begint steeds lekkerder te draaien en wist afgelopen weekend een punt over te houden aan de confrontatie in eigen huis tegen Ajax. Donyell Malen is nu definitief doorgebroken en zal ook bij een mindere periode echt wel speelminuten blijven krijgen om hem over het dode punt te krijgen. Maar momenteel gaat zo ongeveer elke inzet van de twintigjarige wendbare en snelle spits tegen het net. Ook met Mohamed Ihattaren gaat het pijlsnel. De pas zeventienjarige Nederlander (met, zo moeten we keer op keer aanhoren in de discussies over voor welk land hij moet kiezen, Marokkaanse roots) strooit kwistig met steekballetjes en stak ook in de wedstrijd tegen Ajax met felle rushes brutaal het veld over.

Jeugd laten domineren

Het risico van al deze jonge spelers (Bergwijn is 21, Gakpo 20, Sadilek 20) is dat het onvermijdelijk lijkt dat er ook matches komen waarin ze of vrij onzichtbaar zijn of waarin ze meer kwaad dan goed doen. Interessant is het wel: het is deze eeuw zeker niet de gewoonte van PSV om de jeugd te laten domineren.

FC Groningen staat dertiende en reist naar Brabant in de wetenschap dat al zes keer op rij niet is gewonnen tegen PSV. Vier van de zes vorige confrontaties eindigden onbeslist, PSV won tweemaal. In het Philips Stadion was PSV driemaal de sterkste en werd het tweemaal gelijk.

Ajax – Fortuna Sittard

Ajax hoort tot het selecte clubje van drie dat nog geen speelronde heeft verloren, Fortuna tot de groep van twee die nog geen enkele keer heeft gewonnen. Dat belooft dus weinig goeds voor de Limburgers, die ook nog eens lang onderweg zijn, onderwijl in de bus vrezend dat er een afslachting aankomt. Ajax won vijf van de laatste zes ontmoetingen en speelde eenmaal gelijk – al zitten daar zeer belegen ontmoetingen tussen, want Fortuna Sittard kwam tijdenlang uit in de eerste divisie. Vorig seizoen won Ajax thuis met 4-0.

Voorspellingen Eredivisie

Wedden op de Eredivisie wedstrijden? PSV staat voor de winst genoteerd op 1.24, gelijkspel noteert 6.25 en winst Groningen @10.50. We tippen minstens drie goals op 1.46. Ajax staat op voor de winst genoteerd op 1.02, gelijkspel op 17.00 en winst Fortuna op liefst 46.00. We verwachten dat niet beide teams gaan scoren op @1.78.

Back To Top