Skip to content

FC Utrecht – Willem II | Zondag om 14:30 uur ontvangt Utrecht in de Galgenwaard Willem II. De clubs zijn toe aan de achtste speelronde van de Eredivisie, jaargang 2019 – 2020. Slechts een puntje scheidt de nummers zeven en zes van de ranglijst.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

FC Utrecht – Willem II Eredivisie

Utrecht zagen we het laatst in actie uit tegen Heerenveen, waar het een puntje afsnoepte van de Friezen. De domstedelingen overleefden een spervuur aan schoten van de thuisclub, maar wisten de schade qua zuivere doelpogingen beperkt te houden. Het was een typisch uitduel, want dan tenderen ploegen zich wat meer op eigen helft terug te trekken en moeten, vanwege meer balbezit van de opponent, ook wat meer tackles worden uitgedeeld.

In eigen huis zal FC Utrecht het willen doen zoals daarvoor tegen FC Emmen, met een wat zorgvuldigere opbouw en meer balcontacten. Dat garandeert natuurlijk niks, want eind augustus was Utrecht zeer dominant tegen VVV-Venlo en verloor het toch met 1-2.

Pavlidis van grote waarde voor Willem II

Willem II wist de klus tegen datzelfde VVV afgelopen weekend wel te klaren. De Tilburgers beleven veel lol aan Vangelis Pavlidis. De Griekse spits heeft er al zes gemaakt, oftewel liefst zestig procent van de totale productie van de Brabanders. Geen andere eredivisie-speler komt ook maar in de buurt van zo’n aandeel in de totale goals. Fijn om in het team te hebben zo lang hij blijft leveren, maar wie pakt de mantel op als de Griek een off-day heeft of fysiek ergens mee kampt?

Voorspellingen FC Utrecht – Willem II

FC Utrecht heeft vier van de vorige zes duels tegen Willem II in winst omgezet en verloor er twee. Tellen we de goals van die wedstrijden op, dan komen we tot 8-4. Thuis won Utrecht liefst vijf van de zes vorige keren dat de bus van Willem II voor de Galgenwaard stopte en verloor het eenmaal (saldo 11-4). In negen van de tien vorige uitduels van Willem II in de competitie vielen er minstens drie goals, terwijl Utrecht slechts één van de vorige twaalf thuisduels verloor.

Utrecht favoriet

Wedden op Eredivisie Utrecht – Willem II? FC Utrecht noteert 1.55 voor de winst, gelijkspel staat op 4.50 en winst Willem II op 5.10. We tippen dat Willem niet met twee of meer goals verliest. De +2 goal handicap weddenschap op Willem II noteert bij de bookmakers 1.55.

Back To Top