Skip to content

Het meest in het oog springende affiche in de Eredivisie deze week is op zaterdagavond: Feyenoord ontvangt dan AZ in de Kuip.

Feyenoord is de koploper, AZ staat na 21 speelronden op plek twee en heeft twee puntjes minder. De winnaar van dit duel is dus de nummer één. Ajax staat derde en heeft drie punten minder dan Feyenoord.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 22-23

Feyenoord – AZ Eredivisie ronde 22

Als we alleen naar 2023 kijken is AZ aanvoerder van de ranglijst. In zeven speelronden haalden de Alkmaarders 15 punten op. En ook de recente onderlinge duels zijn in het voordeel van AZ Alkmaar, dat vier van de laatste zes keer won. Tweemaal trok Feyenoord aan het langste eind. Het totale doelsaldo van die zes duels is 9-13.

Daar staat weer tegenover dat de Rotterdammers veertien speelronden op rij in de Eredivisie geen nederlaag leden.

Verheugen op goals

Je kan je vermoedelijk verheugen op doelpunten, want bij 16 van de vorige 18 ontmoetingen vielen er minstens 3 treffers. Wil je een gokje wagen op goals, dan kan dat bij Unibet. Inzetten op minstens drie goals levert een prima odd op en ook de weddenschap ‘beide teams scoren’ is een mooie optie voor dit duel.

Ajax – Sparta: einde aan ongeslagen reeks?

Leeft Sparta Rotterdam met plek zes boven zijn stand, of gaan de kasteelbewoners echt in de strijd om Europese tickets meedoen? Al tien keer kreeg Sparta geen tegengoals. Alleen FC Twente deed dat met elfmaal beter.

Favoriet

Wel kunnen de Spartanen beter niet de statistieken over de vorige onderlinge potjes opvragen. Ajax won de zes laatste wedstrijden tegen Sparta, met een totaal doelsaldo van 11-4. Aan de hand van interim-trainer John Heitinga heeft Ajax driemaal op rij minstens driemaal gescoord. Sparta is echter tien speelronden op rij ongeslagen.

Dusan Tadic: de schepper van kansen

De captain zal ongetwijfeld Dusan Tadić zijn. De onvermoeibare Servische aanvaller is de leider in de Eredivisie wat betreft het scheppen van kansen. Hij staat op liefst 95 stuks en nummer twee op die lijst, Orkun Kokcü, staat daar met 52 een heel stuk achter.

Voetbal voorspellen?

Back To Top