Skip to content

Deze week gaat het Europese voetbal verder. Helaas zien we geen Nederlandse voetbalclubs meer terug in de Champions League, maar wel Ajax en PSV in de tussenronde van de Europa League. Donderdag speelt Ajax thuis tegen Union Berlin en neemt PSV het uit op bij Sevilla.

AZ en Feyenoord hebben zich tussenrondes in respectievelijk de Conference League en Europa League bespaard. Zij komen in maart weer in actie.

Europa League Ajax – Union Berlin

Ajax had zeker makkelijker kunnen loten, want Union Berlin kent het beste seizoen uit de clubgeschiedenis. Ze staan tweede en doen echt mee om de titel in de Bundesliga.

Ajax verdedigend zwak

Sinds Heitinga aan het roer staat heeft Ajax vier keer op rij gewonnen. Het spel is een stuk beter en er heerst een positieve sfeer bij het team. Maar verdedigend is het nog steeds wel erg inconsistent. Dit zagen we ook weer afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk. RKC scoorde één keer maar had gigantisch veel ruimte om daar meer van te maken.

Omschakelvoetbal Union Berlin

Union Berlin staat maar één punt achter Bayern München en doet dus echt mee om de titel. De club uit Berlijn speelt het liefst snel omschakelvoetbal en heeft daar ook uiterst geschikte spelers voor. De ploeg speelt op zowel aanvallend als verdedigend vlak echt als een team. Ze geven nooit op en dat zie je ook in de resultaten. Van de laatste zeven wedstrijden wonnen ze alles. Ze wonnen er zes met een tegengoal.

Onze voorspelling

Wij denken dat Ajax het erg lastig gaat krijgen. Union Berlin is in uitstekende vorm en Ajax is nog steeds vooral verdedigend erg zwak. De omschakeling van Union gaat het Ajax heel moeilijk maken als de restverdediging zo slecht blijft.

Aanvallend heeft Ajax natuurlijk heel veel goede spelers. Wij verwachten daardoor dat Union gaat winnen, maar dat Ajax wel een goaltje zal maken.

Sevilla – PSV Europa League

Ook PSV heeft op papier een moeilijke loting. Ze spelen in de tussenronde tegen Sevilla dat een erg moeizaam seizoen kent.

Spaanse ploeg krabbelt op

Sevilla staat op een 12e plek in de Spaanse competitie. Ze wonnen nog maar zes van de 21 wedstrijden. De ploeg krabbelt wel langzaamaan omhoog; ze wonnen drie van de laatste vijf duels. Sevilla heeft het verdedigend wel aardig op orde, maar aanvallend was het lang erg slecht. Ze scoorden tot nu toe nog maar 23 keer in de eerste 21 wedstrijden.

Wisselvallig PSV

PSV is wisselvallig dit seizoen, zeker nu ze Gakpo en Madueke zijn kwijtgeraakt. Afgelopen weekend won PSV eindelijk weer eens overtuigend, het werd 6-0 tegen FC Groningen. Daarvoor kenden ze ook slechte wedstrijden. Tegen bijvoorbeeld FC Emmen, die ze verloren met 1-0.

Sevilla – PSV voorspelling

Wij vinden deze Europa League wedstrijd lastig te voorspellen. PSV heeft in het tweeluik zeker een kans. Ze zullen het achterin dicht willen houden en vanuit de omschakeling gevaarlijk willen worden. Sevilla heeft moeite met scoren en PSV kan goed verdedigen.

Wij verwachten dus niet al te veel goals en misschien een kleine overwinning van Sevilla. Bij de voetbal bookmakers zijn twee weddenschappen interessant: ‘Onder 2.5 goals’ en ‘Sevilla wint 1-0’.

Back To Top