Skip to content

Met nog twaalf wedstrijden te gaan naderen we nu echt het einde van het Eredivisie seizoen. Afgelopen weekend is er weer veel veranderd in de ranglijst, maar het lijkt erop dat de beslissingen pas op het laatste moment gaan vallen.

Spanning is er zowel boven- als onderin de competitie. Met name wat betreft de nacompetitie plek is het nagelbijten. Lees verder…

Winnaars in Eredivisie ronde 22

Dit weekend kende eigenlijk twee grote winnaars. Allereerst natuurlijk Feyenoord, dat de koppositie behield, maar ook Ajax dat nu op een tweede plaats staat. Feyenoord won met wat mazzel van AZ Alkmaar, waardoor AZ  is afgezakt naar de derde plaats. Bij een overwinning van de Alkmaarders zouden zij juist de koppositie overnemen.

Ajax met vertrouwen richting einde seizoen

Ajax won zondag eenvoudig van Sparta waardoor ze niet alleen op drie punten van Feyenoord bleven, maar dus ook AZ én PSV voorbijgingen. Het spel van Ajax zal ook vertrouwen geven richting de rest van de competitie. De Amsterdammers scoorden maar liefst vier keer, tegen een Sparta dat voor de wedstrijd maar 18 goals tegen had in 21 wedstrijden.

PSV uitgeschakeld voor de titel

Waar winnaars zijn heb je natuurlijk ook verliezers. Bovenin was PSV de grootste verliezer, ze kwamen uit bij FC Utrecht niet verder dan 2-2. Daardoor zijn ze dus ingehaald door Ajax, maar nog erger is het feit dat ze zes punten achter staan op Feyenoord.

Na dit weekend lijkt PSV (voorlopig) dus wel uitgeschakeld voor de titel.

Derde plek lijkt ver weg voor FC Twente

De andere grote verliezer is FC Twente. Een aantal weken geleden leken ze nog steeds bij de top drie te blijven, maar dit weekend verloren ze met 2-0 van Go Ahead Eagles. Daardoor zakten ze naar de vijfde plaats. Met negen punten achterstand op Feyenoord kunnen ze de titel echt vaarwel zeggen, maar ook de derde plek lijkt ver weg.

De vorm van Twente leek sowieso al wat af te zwakken. Van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie wisten ze er maar één te winnen.

Boven- en onderin is het spannend in de Eredivisie

Aan de bovenkant van de Eredivisie is het dus nog hartstikke spannend met Feyenoord in pole position, maar met AZ en Ajax allebei op een te overbruggen achterstand. Zeker gezien het feit dat Ajax in de Klassieker nog thuis speelt tegen Feyenoord.

Wie degradeert?

Onderin is het misschien nog wel spannender, met name de nacompetitie plek is gigantisch spannend. Cambuur staat met 13 punten onderaan, Groningen heeft één punt meer en dan komt FC Emmen met zeventien punten. Voor Groningen en met name Cambuur lijkt het een hele lastige opgave te worden om nog handhaving te bereiken.

FC Groningen had afgelopen weekend de laatste strohalm moeten aanpakken, maar ze kwamen niet verder dan 1-1 in eigen huis tegen FC Emmen. SC Cambuur verloor in eigen huis van aartsrivaal sc Heerenveen en lijkt daarmee wel gedoemd te zijn tot degradatie.

Hoop voor Emmen

Voor FC Emmen is er nog hoop om de nacompetitie te ontlopen. Ze staan drie punten achter zowel Excelsior als FC Volendam en zes punten achter op Vitesse. Met name Volendam is echter steeds beter in vorm aan het raken. In de laatste vijf wedstrijden haalden ze maar liefst acht punten.

Feyenoord kampioen

Als we nu een voorspelling moeten doen, dan denken wij dat Feyenoord kampioen gaat worden. SC Cambuur is al vrijwel zeker van degradatie en we verwachten ook niet dat FC Groningen zich nog gaat handhaven.

Voor FC Emmen zijn de komende wedstrijden van levensbelang. Dit weekend spelen ze thuis tegen Go Ahead en als ze nu nog steeds niet weten te winnen, wordt het een erg lastig verhaal. Volendam lijkt op het goede moment in vorm te raken en lijkt zich juist wel te gaan handhaven.

Back To Top