Skip to content

De loting voor de volgende ronde van de KNVB beker werd zaterdag verricht en dat heeft een aantal leuke wedstrijden opgeleverd. De achtste finales van het KNVB Beker programma worden in de tweede week van februari gespeeld.

Loting KNVB beker achtste finales

De meest opvallende wedstrijd die werd geloot is absoluut FC Twente tegen Ajax. De bekerloting werd vlak na de wedstrijd die de clubs zaterdag tegen elkaar in Amsterdam speelden verricht.

In de Johan Cruijff Arena kwam het niet verder dan 0-0. FC Twente was de gehele wedstrijd de betere. Ajax kreeg vrij snel een rode kaart, wat misschien wel de redding was. De ploeg groef zich in en FC Twente kon daarna amper een kans creëren.

FC Twente – Ajax

FC Twente zal natuurlijk niet blij zijn met de bekerloting, maar dat geldt nog meer voor de Amsterdammers. Ajax zit in een zware crisis en werd eigenlijk weggespeeld door de Tukkers. Twente speler Zerouki zei in het interview na de wedstrijd ook direct ‘laat ze maar komen’.

Kansen voor Twente

Met clubs als De Graafschap, ADO en zelfs nog drie amateurclubs nog in het bekertoernooi had de loting voor beide clubs een stuk makkelijker kunnen uitpakken. Wij kijken in ieder geval uit naar dit mooie affiche en denken dat FC Twente zeker kans maakt om verder te bekeren.

PSV loot in beker tegen FC Emmen

PSV heeft een stuk makkelijker geloot, ze moeten namelijk tegen FC Emmen. PSV kent geen goed seizoen, maar datzelfde kan gezegd worden van FC Emmen. Emmen bungelt onderaan in de Eredivisie en heeft in de eerste 16 wedstrijden nog maar 13 goals gemaakt.

Voor PSV lijkt het met een thuiswedstrijd tegen Emmen geen moeilijk karwei om de kwartfinale te halen.

Bekerloting koppelt Feyenoord aan NEC

Feyenoord heeft met een thuiswedstrijd tegen NEC ook geen slechte loting. Feyenoord kent een uitstekend seizoen, maar met de smalle selectie moeten ze toch oppassen. NEC kent ook een goed seizoen, er is geen degradatiestress.

Dit kan wel eens een leuke wedstrijd worden waarbij NEC waarschijnlijk voluit kan gaan, terwijl Feyenoord misschien meer focus op de competitie zal hebben.

AZ – FC Utrecht: mooi affiche in bekertoernooi

Een ander mooi affiche is AZ tegen FC Utrecht, twee clubs die het vaak goed doen in de beker en in de Eredivisie hoog eindigen.

Dit seizoen kent FC Utrecht een matige start, terwijl AZ meedoet om de titel. Toch staat een bekerwedstrijd vaak op zich en kan er veel gebeuren. De teams zijn op papier aan elkaar gewaagd en wij hebben veel zin in dit duel!

Amateurclubs in de Beker

De drie amateurclubs die er nog inzitten maken allemaal kans op een kwartfinale. Eén amateurclub zal er zeker bij zijn omdat Spakenburg en Katwijk het tegen elkaar op moeten nemen. Voor Spakenburg is het bekertoernooi sowieso al een sprookje; ze schakelden inmiddels al Cambuur én FC Groningen uit.

Naast deze amateurclubs doet ook De Treffers nog mee, zij spelen uit bij De Graafschap.

Uitslag KNVB Beker loting

PSV – FC Emmen
NAC Breda – sc Heerenveen
FC Twente – Ajax
Feyenoord – NEC
ADO Den Haag – Go Ahead Eagles
Spakenburg – Katwijk
AZ – FC Utrecht
De Graafschap – De Treffers

Back To Top