Skip to content

Aan het einde van dit Eredivisie seizoen nemen twee Feyenoordiconen afscheid van de club. Trainer Giovanni van Bronckhorst stapt na vier succesvolle jaren op en gaat zijn geluk elders beproeven. Voor aanvaller Robin van Persie, anderhalf jaar geleden teruggekeerd voor zijn tweede periode bij de Rotterdammers, zit zijn loopbaan als speler er dan op. Feyenoord gaat dit uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

De laatste wedstrijd van Robin van Persie

Op 12 mei speelt Feyenoord tegen ADO Den Haag zijn laatste thuiswedstrijd van de competitie. De kaarten zijn allemaal al de deur uit. Na afloop van de burenruzie zal Feyenoord zijn twee iconen feestelijk en dankbaar uitluiden. Robin van Persie wil geen officiële afscheidswedstrijd, dus dit optreden is vermoedelijk dan ook echt de laatste keer dat hij in actie komt.

RvP nog geen spitsentrainer

De 35-jarige Van Persie heeft nog niet besloten wat hij na dit seizoen gaat doen. Er is een gesprekje geweest met de clubleiding om mogelijke paden uit te stippelen. De topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal vindt het echter nog te vroeg om al een keuze te maken. Hij zal dus sowieso niet direct al worden ingezet als spitsentrainer, een wens van technisch directeur Martin van Geel.

Nicolai Jorgensen ook weg bij Feyenoord?

Het is mogelijk dat ook de andere aanvaller, Nicolai Jørgensen, na dit seizoen niet meer in de Kuip zal schitteren. De Deen heeft weliswaar een contract tot medio 2021, maar de twee seizoenen na het kampioensjaar waren voor de nu 28-jarige Deense international tamelijk mager.

Volgende week gaat hij met de directie een oriënterend gesprek voeren. Daarin krijgt hij wellicht te horen dat het beter is om een andere werkgever te zoeken, of misschien heeft hij zelf ook honger naar een andere werkomgeving. Zijn productie is stevig gedaald: van 21 goals in 2016-2017 naar 10 in het jaar daarna en 3 in het huidige seizoen.

Boëtius vertrok vanwege incidentjes

Nu we toch ons op Feyenoord richten: Jean-Paul Boëtius heeft in een tv-interview een boekje opengedaan over de reden van zijn tweede vertrek bij Feyenoord. Het was volgens hem een opeenstapeling van incidentjes. Bijvoorbeeld dat de club zich er aan bleek te storen dat hij trainde met oorbellen in. ‘In het begin werd daar nooit iets van gezegd, maar na de incidentjes bleek dat het diep bij ze zat’, verklaart JPB.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspelling wedstrijd Feyenoord

Komend weekend speelt Feyenoord uit tegen FC Utrecht. De Rotterdammers staan voor de winst op 2.25 genoteerd. Pikt Van Persie op zijn afscheidstournee een goaltje mee? De quotering op een goal is 2.40. Op wedden Eredivisie meer info.

Back To Top