Skip to content

EK kwalificatie Nederland – Wit Rusland. Een nieuwe kwalificatieperiode begint voor het Nederlands Elftal. De vorige twee campagnes hadden een onbevredigend einde: Oranje plaatste zich niet voor het EK 2016 en het WK 2018. Gaat het wel lukken om Euro 2020 te halen? Een goed begin op donderdag (vanaf 20:45 uur) tegen Wit-Rusland is noodzakelijk, want de zondag daarna is er een zwaardere test uit tegen Duitsland.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Selectie Nederland EK kwalificatie

De selectie van bondscoach Ronald Koeman telt twaalf Eredivisiespelers op een totaal van 23. Bijna de helft komt dus uit in de vaderlandse competitie, een flink aantal gezien het gat van de Eredivisie met de Europese topcompetities. Maar de verrichtingen van Ajax in de Champions League geven moed, evenals het feit dat Oranje vorig jaar zijn groep in de Nations League won en komende zomer uitkomt op de play-offs.

Eredivisie spelers in Nederlands elftal

Ook bemoedigend is dat een groot deel van de twaalf Eredivisiemannen in deze Oranjeselectie nog jong is: rond de twintig. Matthijs de Ligt is nog een tiener, Denzel Dumfries pas 22 jaar en ook Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Pablo Rosario en Steven Bergwijn hebben nog een jaar of tien als prof voor zich. Oudere rotten zijn keepers Marco Bizot en Jeroen zoet plus Daley Blind, Tonny Vilhena (al is hij pas 24), Steven Bergwijn en Luuk de Jong. Op Blind na maken zij ook een kleinere kans op een basisplek dan de jonkies.

Ronald Koeman wil jonge basis

Dat is ook de taak die Koeman zich bij zijn aantreden in 2018 stelde: een jonge, veelbelovende basis vormen voor de komende eindrondes. Van de generatie Sneijder – Robben – Van Persie is resoluut afscheid genomen. Nu moet aangetoond worden dat Oranje het ook als favoriet kan waarmaken. Dat er mooie resultaten zijn behaald tegen Duitsland en Frankrijk is fijn, maar in die matches had Nederland weinig balbezit en werd laks verdedigen van de opponent afgestraft.

Nederland – Wit Rusland EK kwalificatie

Wit Rusland, nummer 78 op de FIFA-ranking en met acht dertigplussers in de vermoedelijke basis, gaat geen ‘gratis’ ruimte voor Oranjes aanvallen weggeven. Belarus zal Nederland opvangen en uitdagen om te laten zien met hoeveel man het voor de bal durft te komen. Om vervolgens zelf al counterend prikjes uit te delen. Bij de vorige confrontatie, anderhalf jaar geleden bij de WK-kwalificaties, duurde het tot minuut 84 voordat Nederland van 1-1 uitliep tot 1-3.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden? Nederland staat bij de bookmakers op 1.14 voor de winst, gelijkspel op 9.00 en winst Wit-Rusland noteert 27.00. We tippen dat het echt niet zo makkelijk zal gaan voor Oranje en dat de Wit-Russen niet met meer dan drie goals verschil verliezen. De +2,5 goals handicap op de gasten levert 1.73 x de inleg op.

Back To Top