Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt Feyenoord thuis tegen ADO Den Haag. De Rotterdammers hebben vier punten, ADO heeft er nog geen enkele.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Feyenoord – ADO Eredivisie

ADO Den Haag gaat dit Eredivisie seizoen dus door waar het vorig seizoen ook al mee bezig was, namelijk bijzonder weinig goede resultaten behalen. Kijken we puur naar de speelronden in het kalenderjaar 2020, dan heeft ADO uit tien potjes zes punten gepeurd, plus een doelsaldo van 6-20. En dus was de nood aan de man en werd in allerijl nog een nieuweling naar de residentiestad gehaald: Ravel Morrison.

ADO haalt Ravel Morrison

Ooit was Morrison een speler waar veel topclubs achteraan zaten, inmiddels is hij een 27-jarige middenvelder die de zoveelste kans aanpakt om toch nog iets van zijn loopbaan te maken. Bekijk je zijn cv, dan zie je talloze huurperiodes en lage aantallen wedstrijden per seizoen, zelden boven de 10. Al met al speelde de 27-jarige Brit met Jamaicaanse roots de meeste duels in de Engelse Championship (58).

Raakt Feyenoord Steven Berghuis kwijt?

Of hij al in actie komt is twijfelachtig en ook Feyenoord moet nog even wachten voordat een verse kracht ingezet kan worden. Verdediger Uros Spajic heeft nog geen werkvergunning en mag daardoor niet eens meedoen met trainen. Mocht centrale verdediger Marcos Senesi vertrekken, of zo wisselvallig blijven, dan is Spajic hard nodig.

Sterspeler Steven Berghuis was vorig weekend, na het gelijkspel tegen Twente, weer eens behoorlijk knorrig over het veldspel van zijn team. Het werpt bij sommige Feyenoordvolgers de vraag op: probeert hij soms met zijn aanhoudende kritiek een vertrek te forceren?

Voorspelling Feyenoord – ADO Den Haag

Toch heeft Het Legioen niet heel veel reden tot klagen. Want pakken we opnieuw dat jaarlijstje erbij, dan heeft Feyenoord in 2020 de meeste punten behaald in de Eredivisie: 23 uit negen duels. Vier van de laatste zes confrontaties met de provinciegenoten uit Den Haag leidden tot een zege, eenmaal werd verloren (doelsaldo 17-8). Thuis werden zelfs vijf van de vorige zes bezoekjes van ADO gewonnen, versus een nederlaag (saldo 17-6).

Minstens 3 goals Rotterdam

Wedden op Eredivisie | Feyenoord staat op @1.23, gelijkspel noteert @6.40 en ADO Den Haag @12.00. Feyenoord is al zestien speelronden ongeslagen in de Eredivisie en dat zal volgens ons oplopen naar zeventien. De tip is minstens drie Rotterdamse goals op @1.72.

Back To Top