Skip to content

Vandaag komen Willem II en PSV in actie in de derde kwalificatieronde van de Europa League. De opponenten lopen zeer uiteen: Willem II ontvangt thuis om 21:00 uur het roemruchte Rangers uit Schotland, PSV speelt om 19:00 uur uit tegen Mura, uit…weet jij het?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Mura – PSV Europa League voorronde

Het antwoord is Slovenië, het land dat momenteel in sportief opzicht eerder wordt gelinkt aan wielrennen dan aan voetbal. Mura is ook in de Sloveense voetbalgeschiedenis geen grootheid, al is de ploeg uit Murska Sobota, een stadje van ruim 11.000 inwoners, wel bezig aan een rappe opmars. In 2013 speelde Mura nog op het vierde niveau van het land. Ook zijn ‘de mieren’ de huidige bekerhouders.

Zizek en Obradovic

Zeven keer eerder probeerde Mura de route naar een Europees hoofdtoernooi te vinden, telkens faalde de club. Het personeel van Mura bestaat uit vooral Sloveense spelers, aangevuld met vijf Kroaten en één Bosniër. Nino Kouter is kersvers international van Slovenië en de goals komen het meest van spits Kevin Zizek. Ook heeft keeper Matko Obradovic in vier competitieduels en twee Europese duels dit seizoen nog geen tegengoal opgelopen.

PSV mogelijk met Eran Zahavi

PSV hoopt nieuwe aanwinst Eran Zahavi op te kunnen stellen. Afgelopen weekend tekende hij bij de Eindhovenaren, nu moeten nog alle administratieve processen worden afgerond. Of dat op tijd lukt is momenteel niet te zeggen. Érick Gutiérrez en Armando Obispo ontbreken door blessures.

Europa League vandaag met Willem II - Rangers en Mura - PSV

Europa League Willem II – Rangers FC

Rangers F.C. is de succesvolste club van Schotland: 54 keer werden de ‘Gers’ landskampioen (Celtic staat op 51). Maar de jaren 10 waren een enorm dieptepunt in de geschiedenis van de club die het Protestantse deel van Glasgow vertegenwoordigt. Vanwege financieel mismanagement werd de club na de tweede plaats in 2012 teruggezet naar de derde divisie, waarna via drie promoties in vier seizoenen Rangers weer in de Schotse Premiership belandde. Daarin werd het derde, derde, tweede en tweede.

Adrie Koster looft Mister Liverpool

Momenteel staat Rangers met 20 punten uit acht speelronden bovenaan in de Schotse competitie. In de eerste zeven competitieduels kreeg de ploeg geen tegengoal, maar afgelopen weekend werd het uit tegen Hibernian 2-2. De trainer is een voormalige topspeler: Steven Gerrard, mister Liverpool. Willem II-trainer Adrie Koster is vol lof over hem: “Ik zie de spelopvatting van Rangers. Dat ziet er goed uit. Het is niet typisch Schots. Er zit veel voetbal in. Willem II krijgt een ploeg tegenover zich die verzorgd voetbal wil spelen.”

Voorspellingen PSV en Willem II

NS Mura staat bij bookmakers voor winst op 9.50 genoteerd, gelijkspel noteert 4.92 en winst PSV 1.32. Willem II staat in zijn match op 3.90, gelijkspel noteert 4.20 en Rangers zijn favoriet @1.76. We tippen in die partij dat er minder dan 3 goals vallen op 2.25.

Back To Top