Skip to content
Feyenoord legioen krijgt eindelijk Marcos Senesi te zien

Marcos Senesi. De naam gonsde plots door De Kuip. Hij zou naar Feyenoord komen. Hij zou de duurste aankoop van de Rotterdamse club ooit worden. Hij zou alle defensieve problemen verhelpen. Hij zou een nieuw tijdperk van glorie voor de Eredivisie kampioen van 2017 inlossen. Hij was het antwoord op alle vragen. Maar uh, wie is Marcos Senesi dan precies?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Wie is Marcos Senesi?

Het is tekenend voor de gretigheid waarmee sportpublicaties op transferspeculaties duiken dat er zo enorm veel aandacht werd besteed aan Senesi. Want laten we eerlijk zijn, iedereen die betrokken was bij het schrijven, inspreken en verspreiden van het transferrumoer, had nog nooit gehoord van Senesi. Nog nooit een seconde hem zien spelen, geen enkele flard parate kennis over zijn club San Lorenzo, totaal onwetend of hij links of rechts is, graag opstoomt of stijf op de rand van de box geparkeerd wil blijven. Kortom, Marcos Senesi was ineens de bekendste onbekende voetballer van het moment.

22-jarige Argentijn nr 4 bij Feyenoord

Inmiddels zijn er wat meer zaken bekend. De Argentijn is 22 jaar, speelt met links, is geboren op de grens van Argentinië en Uruguay, maakte in september 2016 zijn debuut bij Lorenzo en kwam driemaal uit voor Argentinië onder 20. Hij heeft 66 duels gespeeld voor San Lorenzo, vaak met shirtnummer 6. Bij Feyenoord ligt een tenue met nummer 4 voor hem klaar, dat tot voor kort toebehoorde aan Jeremiah St. Juste.

Revelatie Eredivisie – Kuip snakt naar Senesi

De bedoeling is dat Senesi vanaf vandaag, donderdag, ook mee gaat trainen met de hoofdmacht van Feyenoord. De man van 7 miljoen zit volgens Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam van VI dicht tegen het Argentijnse elftal aan. Hij vangt louter positieve oordelen op over de man met baard en de nodige tattoos. “Het is te hopen voor de club dat Senesi het snel oppikt en dat hij z’n belofte gaat inlossen. Wie je ook spreekt over hem, iedereen verwacht dat hij een revelatie gaat worden in de Eredivisie”, zegt Krabbendam. Om af te sluiten met: “Heel De Kuip snakt ook naar hem.”

Indruk maken als verdediger lastig

Misschien wel iets té veel, na alle opgeklopte berichten en de transferprijs. Want voor een verdediger is het toch heel wat lastiger om snel indruk te maken dan voor een aanvaller. Die ramt er een goaltje in en dan maakt het niet zoveel uit wat hij de andere 89 minuten doet. Maar maakt een verdediger een foute tackle of glijdt hij uit waarna zijn directe tegenstander scoort, dan kan hij die indruk maar lastig uitwissen. Kijk naar hoe het bij Ajax ging met zijn landgenoot Lisandro Magallán. Die is binnen een half jaar alweer afgeserveerd en uitgeleend. Dus kortom, sterkte Senesi!

Back To Top