Skip to content

Zondag 31 maart om 14:30 uur speelt FC Utrecht – Feyenoord in de 27e speelronde van de Eredivisie. De Rotterdamse gasten hebben 47 punten op hun rekening staan, goed voor plek drie, en Utrecht 40 (zesde).

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Minuut stilte in Utrecht

Voordat de scheids voor het eerst op zijn fluitje blaast, zullen spelers van beide teams de slachtoffers van de incidenten in Utrecht van maandag 18 maart herdenken. Ook draagt iedereen een rouwband. In de achttiende minuut wordt de match een minuut stilgelegd om het publiek ook de gelegenheid te geven om even stil te staan bij het drama.

Feyenoord zit in dipje

Utrecht zit in een betere reeks dan Feyenoord, want de Domstedelingen pakten in de laatste zes speelronden twaalf punten, versus acht voor de Nederlandse kampioen van twee jaar geleden. Daar staat tegenover dat FC Utrecht momenteel vooral punten buitenshuis pakt. De vorige zes matches in eigen huis leverden slechts zes punten op en een doelsaldo van -1, ongekend zwak voor een nummer zes van de ranglijst. Omgekeerd kampt Feyenoord met een uitwedstrijd-dip: de vorige zes bezoekjes leidden tot het treurige resultaat van drie punten en een doelsaldo van min vier.

Feyenoord loopt leeg

Bij Feyenoord gaat er een impactvol leegloopje plaatsvinden. Spits en boegbeeld Robin van Persie beëindigt zijn imposante loopbaan, trainer Giovanni van Bronckhorst vindt het na vier jaar wel welletjes en technisch directeur Martin van Geel pakt zijn biezen. Een ploeg moet wel iets hebben om voor te knokken, maar plek drie behalen zal een groep die twee jaar terug nog Eredivisie kampioen werd niet diepgaand motiveren. Mannen als Steven Berghuis, Tonny Vilhena en Jordy Clasie ambiëren vermoedelijk een (tweede) buitenlands avontuur.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

FC Utrecht – Feyenoord voorspellingen

Feyenoord komt tot 17,4 schoten op goal per competitiewedstrijd, Utrecht 14,3. Dat is niet onverwacht, maar wel verrassend is dat FC Utrecht minder schoten moet opvangen per match: 12,3 versus 13,2. En juist bij een wat zwalkende ploeg die misschien moeite heeft zich op te peppen, is de defensieve organisatie het eerste dat snel uitscheurt. In zijn uitwedstrijden heeft Feyenoord slechts eenmaal zijn clean sheet behouden.

Wedden op Eredivisie zondag? Feyenoord is licht favoriet met een quotering van 2.25, gelijkspel noteert 3.65 en gokken op winst FC Utrecht levert je 2.90 x je inleg op. We tippen dat Utrecht minstens twee goals maakt @2.12 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top