Skip to content

Ajax – PSV. Zondag 31 maart 2019 om 16:45 uur kan de Eredivisie een beslissende wending krijgen als Ajax thuis PSV ontvangt. Het verschil tussen dit duo is immers vijf punten en na deze Eredivisie topper zijn er nog zeven speelronden te gaan. Loopt PSV uit naar acht punten marge, dan gaat de landstitel toch wel erg heftig flonkeren voor de titelhouder.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV en Ajax niet meer oppermachtig

Inmiddels heeft elke voetbalexpert in elk praatprogramma duizendmaal herkauwd dat de nummers een en twee van de Eredivisie na de winterstop niet meer zo oppermachtig zijn als ervoor. Was het in oktober en november nog een ‘hot topic’ om te bediscussiëren of het wel of niet goed voor de competitie is dat er twee zo enorm bovenuit torenen, nu lijkt er sprake van een normalisering. Gemeten over de laatste acht speelronden doet AZ het bijvoorbeeld het best, gemeten over de vorige zes verrassend genoeg FC Groningen.

Head to head: weinig goals gek genoeg

Laten we er ook gelijk de recente head to head bijpakken. PSV won drie van de vorige zes ontmoetingen, Ajax twee. Het doelsaldo is bij elkaar opgeteld 6-8, opvallend weinig goals dus, gezien deze ploegen vaak een garantie zijn voor dik drie goals per match. Thuis was Ajax bij de helft van de laatste zes bezoekjes van de Brabanders de betere en nam PSV tweemaal drie punten mee naar huis (doelsaldo 10-7).

Erik ten Hag neemt Ajax – PSV bloedserieus

Ajaxvolgers signaleren dat trainer Erik ten Hag dit cruciale duel voorbereidt alsof het een partij in de Champions League is. Dat wil zeggen: op zaterdag al naar een hotel, zodat het groepsgevoel toeneemt, er weinig afleidingen zijn en de trainer regelmatig een bespreking en tactisch praatje kan houden. Of dat ook betekent dat Ajax in de zogeheten Europese formatie begint, met Dusan Tadic als spits die zich wel telkens terug laat zakken, moeten we afwachten. Een serieuze optie is het zeker, want Kasper Dolberg heeft (nog?) niet zijn status als onbetwiste basis-spits kunnen heroveren.

Spel van de Amsterdammers met risico

Eerder dit seizoen won PSV in eigen huis met 3-0. De Amsterdammers hadden 66 procent balbezit, maar stonden keer op keer bij balbezit te ver van het eigen doel af, zodat PSV met een paar passes al oog in oog met keeper Onana stond. Dat risico zit nu eenmaal opgesloten in het spel van de Amsterdammers. Bij PSV blijven er drie verdedigers en twee controlerende middenvelders achterin, bij Ajax is er een controleur.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen Ajax – PSV

Wedden op Eredivisie. Ajax staat op voor de winst genoteerd op 1.66, gelijkspel op 4.20 en gokken op winst PSV levert je 4.40 x je inleg op.

De scoringsdrift is momenteel weg bij PSV, dat in de vorige zes duels tien goals maakte, dus anderhalf per keer, terwijl het seizoensgemiddelde op drie ligt. En bij Ajax zal de zogeheten restverdediging gaandeweg het seizoen toch beter op orde moeten zijn. Voeg daar de trend van de vorige ontmoetingen aan toe en dan tippen we minder dan vier goals op 1.68 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top