Skip to content

FC Groningen – FC Emmen | Zondag om 14:30 uur treft Groningen in de Euroborg de gasten uit Emmen. De thuisploeg heeft op de helft van het seizoen 22 punten in de knip en staat daarmee tiende. Emmen is dertiende en heeft vier punten minder dan de gastheren.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Groningen en Emmen ontlopen elkaar niet veel

Wat recente vorm betreft ontlopen deze twee elkaar niet. De laatste zes speelronden leverden beide clubs acht punten op. Kijken we alleen naar de ranglijstjes voor uitwedstrijden, dan staan de Drentenaren onderaan met één puntje. FC Emmen heeft er kennelijk echt een grondige hekel aan om lang in de bus te moeten zitten, want in zeven van de acht uitduels werden er minstens twee tegengoals opgelopen.

FC Groningen – FC Emmen onderling

Emmen won de helft van de vorige zes duels tegen FC Groningen, waar overigens drie vriendschappelijke potjes tussen zitten. Deze ploegen kwamen immers tot vorig seizoen niet in dezelfde competitie uit, maar bevinden zich zo dicht bij elkaar, dat het aantrekkelijk is om elkaar toch af en toe op te zoeken. De zes laatste mutuele duels op de Euroborg verschafte beide ploegen twee zeges (en dus ook tweemaal gelijk). Het totale doelsaldo daarvan is 14-11, maar dat beeld is dus wat vertekend omdat het ook hier deels friendly’s betreft.

Dick Lukkien geef onderschatting toe

Het gaat dit Eredivisie seizoen bij FC Emmen allemaal wat moeizamer dan vorig seizoen, het debuutjaar. “We hebben veel nieuwe spelers moeten inpassen. Dat heb ik onderschat. Het heeft eigenlijk te lang geduurd voordat we de ideale formatie hadden gevonden”, zo erkent trainer Dick Lukkien.

Wie weet lukt het nu wel om ook een keer buitenshuis het slot op de deur te kunnen gooien met de controlerende middenvelders Tom Hiariej en Michael Chacon, zodat aanvallende middenvelder Sergio Pena naar hartelust de mannen voor hem kan bedienen. De Peruaan geeft bij Emmen het hoogste aantal sleutelpasses per 90 minuten.

Voorspelling Groningen – Emmen Eredivisie

Tot slot nog een blik op de tegengoals. Groningen ontving vijfmaal twee of meer tegentreffers, Emmen negenmaal. Da’s toch een aardig verschil en kan een indicator zijn dat Grunnen wat stabieler is dan de Emmenaren.

Wedden op Eredivisie | FC Groningen noteert voor de winst 1.60, gelijkspel 4.10 en Emmen 5.20. De problemen buitenshuis van FC Emmen zijn niet te negeren, dus we voorspellen minstens twee Groningse goals @1.62 bij de bookmakers.

Back To Top